|

15 bin öğretmene atama müjdesi

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, 15 bin öğretmen atamasıyla ilgili çalışmaların hazır olduğunu belirterek, “15 bin öğretmen atamasını, okullar açılmadan önceki cuma günü yapacağız. Geri kalmış bölgelere kontenjanın yüzde 73'ünü dağıttık” şeklinde konuştu.

Yasemin Asan
04:00 - 27/01/2015 الثلاثاء
Güncelleme: 01:12 - 27/01/2015 الثلاثاء
Yeni Şafak
Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nce, Sakıp Sabancı Basın Merkezi’nde düzenlenen “Basın Merkezi Toplantıları”na MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu katılarak, gazetecilere yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Aydoğdu, 15 bin öğretmen atamasıyla ilgili çalışmaların hazır olduğunu belirterek, konuyla ilgili yeni yönetmeliğin çıkmasını beklediklerini söyledi. Yeni yönetmeliğin yayımının ardından ilana çıkacaklarını kaydeden Aydoğdu, okullar açılmadan önceki 6 Şubat Cuma atamaların yapılacağını bildirdi. 

DOĞU'YA YÜZDE 73 KONTENJAN

Aydoğdu şunları kaydetti: "108 branşta 15 bin öğretmen ataması yapılacak. Branşlara göre dağılımında ilk sırayı İngilizce, ikinci sırayı ise sınıf öğretmenliği alacak. Kontenjanlar yüzde 58’i TEOG ve LYS’de yer alan Türkçe, ilköğretim matematik, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi, fen bilgisi, sosyal bilgiler, edebiyat, tarih coğrafya, fizik, kimya, biyoloji lise matematik derslerine göre dağıtıldı.  Mesleki teknik ve uzun süredir atama yapılmayan küçük alanlara da öncelik verildi. Bölgelere göre dağılımında ise en çok öğretmen ihtiyacının olduğu Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere geri kalmış illere yüzde 73 kontenjan ayrıldı."

EŞLER BİR ARAYA GELECEK

Milli Eğitim Bakanlığı, tayinleri ayrı yerlere çıkan öğretmenleri bir araya getirmek için de çalışma başlattı. Buna göre, aynı ilde bir araya gelemeyen karı-koca öğretmenler boş kadronun olduğu en yakın orta bir ilde bir araya getirilecek. Aynı uygulama il içinde ilçelerde de uygulanacak. Aydoğdu, Milli Eğitim Bakanlığı’nda 851 bin kadrolu öğretmenin 630 binin evli olduğu belirterek bu sene eş durumu tayinlerinin yüzde 98’ni gerçekleştirdiklerini söyledi. 

YÖNETMELİK DEĞİŞTİRİLDİ

Aydoğdu, eş durumu tayinlerinde Başbakanlık Çerçeve Yönetmelikte yer alan eşi özel sektörde çalışının eş durumu tayin talebi için en az 3 yıl sigortalı olma zorunluluğunun bu yıl Bakan Nabi Avcı’nın talimatıyla 1 yıl olarak uygulandığını hatırlattı. Aydoğdu, ancak Ağustos ayı itibariyle atamalarda 3 yıl sigorta şartının aranacağını söyledi. Aydoğdu, geçtiğimiz hafta eş özründen tayin isteyen 13 bin 788 öğretmenin talebinin gerçekleştirildiğini açıkladı.
#MEB
#Hamza Aydoğdu
#TEOG
٪d سنوات قبل