|

15 dakikada herkes geldi

Askeri helikopterin Tohumluk Yaylası'nda düşmesi sonucu olay yerine ilk giden ve yaralılara müdahale eden vatandaşlar büyük bir özveriyle çalışarak şehit sayısının büyümesini önledi. Kahraman yaylacılar o anları anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/07/2016 Cuma
Güncelleme: 22:58 - 7/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Giresun'un Alucra ilçesine bağlı Tohumluk köyü sınırları içerisinde 'Sikorsky' tipi askeri helikopterin düşmesinin ardından ilk müdahaleyi yapan çevre köydeki vatandaşlar, büyük bir özveri ile bazı yaralıların hastanelere ulaştırılmasını sağladı. Helikopterin düştüğü alana en yakın noktalardan biri olan Çakrak köyünün muhtarı Şakir Ardahan kurtarma seferberliğini, “Civardaki köy ve yaylalardan bayağı bir insan vardı. Çok kalabalıktı. Acil olarak hemen yaralıları taşıdık. En son şehitlerimiz taşındı. Vatandaşlarımızın bu duyarlılığından gurur duydum” ifadeleriyle anlatırken, Taflantepe Yaylası'ndan olay yerine gelen emekli öğretmen Mehmet Durdu ise helikopteri düşerken gördüklerini belirterek şöyle dedi:



HALEN DUYGULANIYORUM


“Düştüğünü görür görmez gittik. Olay yeri sarp olduğu için çok büyük özveri gösterildi. Helikopter parçası ve ağaç dallarının yanısıra kim ne bulduysa kurtarma aracı olarak kullandı. Sanki olayda hayatını kaybeden şehitlerimiz ve yaralılar 'kendi ailemizden birisiymiş gibi' kurtarmaya çalıştık. Herkes bir yandan ağlıyor ve kurtarmaya çalışıyordu. Bunları anlatırken halen duygulanıyorum.” Vatandaşlardan Ali Yağlıdere ise helikopterin ormanlık alana düşüşüne şahit olduklarını belirterek, “Mahalleye haber verdik, giden çok arkadaşımız oldu. 10 dakika içerisinde herkes geldi ve 30 dakika içerisinde 2 yaralıyı sivil araçlarla gönderdik. Allah razı olsun, bu konuda herkes çok duyarlı. Herkes seferber oldu” ifadelerini kullandı.







YABANCI UÇAK BİLE DÜŞSE


Çakrak köyünde yaşayan emekli polis memuru Aziz Kırbaş ise bölgede bulunan diş doktoru ve sağlık personelinin yaralılar için çok büyük avantaj olduğunu belirtti. Helikopterden kopan parçaları sedye yaptıklarını ve kablolarla bağladıklarını söyleyen Kırbaş, şunları söyledi: “Gençlerle birlikte dik olarak aşağıya indik. Daha sonra şehit olanları aldık. Bazı yaralıların ağzında ve burnunda kan vardı. Kan boğazına gitmesin diye onunla ilgilendik. Burada bir askeri helikopterin düşmesi, duygusal anlamda milletin daha ayrı bir çabası oldu. Yabancı bir uçak bile düşse bu halk aynı şeyi yapardı. 8-10 kilometre uzaklıkta olan yaylacılar bile iletişime geçerek buraya geldiler. 15 dakika içerisinde herkes biraraya geldi.”



Elimizden geleni yaptık






Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, düşen askeri helikopterden yaralı kurtulan yardımcı pilot Üsteğmen Yüksel Kandemir'i Sivas'ta tedavi gördüğü Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi'nde ziyaret etti. Yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren pilot Kandemir'le sohbet eden Yılmaz, "Bunlar, o büyük kazadan sonra hiçbir şey. Gözlerinden öpüyorum. Hastane personelimize de teşekkür ediyorum. Bizimkiler hep emrinde. Vali'miz, Komutan'ımız hepsi emrinde. Ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız" diye konuştu. Üsteğmen Kandemir ise Bakan Yılmaz'a "Kazada biz elimizden geleni yaptık" dedi.



#Tohumluk Yaylası
#Askeri helikopter
#İsmet Yılmaz
8 yıl önce