|

15 Temmuz destanı böyle yazıldı

15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin nasıl engellendiğine dair yeni görüntüler ortaya çıktı. Ankara’da Jandarma nizamiyesi önünde 4 kişiden öndeki, tankın önüne atlayarak şehit düşüyor. Arkasındaki, gözünü kırpmadan zırhlı aracın önüne dikiliyor. Onun düştüğünü gören üçüncüsü aynı hareketi yapıyor. Dördüncü kahraman da hiç tereddüt etmeden şehadete koşuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/06/2018 vendredi
Güncelleme: 07:10 - 1/06/2018 vendredi
Yeni Şafak
Ardı ardına şehit oldular
Ardı ardına şehit oldular

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığını zırhlı araçlarla işgal eden cuntacıların kendilerini engellemek isteyen 4 vatandaşı ardarda vurmaları güvenlik kameralarına yansıdı. Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki darbe faaliyetlerinin yansıdığı güvenlik kamera kayıtlarına ilişkin hazırlanan bilirkişi raporun ekindeki 1,5 terabaytlık görüntülere ulaşıldı.

VATANDAŞA YAYLIM ATEŞİ

Vatandaşların darbecilerin zırhlı araç ve ağır makineli silahlarına karşı ortaya koydukları tarihi direnişin yer aldığı görüntülerde, dışarıdan gelebilecek müdahalelere karşı karargahın etrafına zırhlı araçlar konuşlandıran darbeciler, kendilerine karşı koyan vatandaşlara nöbet kulübelerinden ateş ediyor. Görüntülerde, buna rağmen karargahın önünden ayrılmama konusunda kararlılık gösteren vatandaşların arasından ayrılan 4 kişi, Alparslan Türkeş Bulvarı’nı tutan iki zırhlı aracın bulunduğu tarafa yönelerek buradaki askerleri ikna etmeye çalışıyor.

TEREDDÜT ETMEDEN ÖLÜME GİTTİLER

Zırhlı araçlardan biri biraz geri gittikten sonra söz konusu vatandaşlardan en öndekine ateş ediyor. Ateşin etkisiyle yere düşen sivilin yardımına koşan bir başka vatandaş da zırhlı araçtaki darbeciler tarafından vuruluyor. Bu duruma tepki gösterip vurulanlara ulaşmaya çalışan diğer iki vatandaş da darbecilerin ateşine maruz kalarak yere düşüyor. Vatandaşlardan birinin vurulmasının ardından diğerlerinin tereddüt göstermeden kararlılıkla zırhlı araçları engelleme çabasına karşı sırayla vurulmaları, darbecilerin kanlı girişimini bir kez daha ortaya koyuyor. Bu şehitlerin akıbetleri ve isimleri ise bilirkişi raporunda yer almadı.

10 SİVİL ŞEHİT OLDU

Karargahın önünde darbecilere direnen vatandaşlardan Emin Güner, Erkan Er, Hasan Gülhan, Medet Ekizceli, Ömer Can Açıkgöz, Rüstem Resul Perçin, Sedat Kaplan, Sümer Deniz, Tevhit Akkan ve Ümit Çoban şehit düşmüştü.


#15 Temmu
#FETÖ
il y a 6 ans