|

15 Temmuz müfredatta

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yeni müfredatla ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, programın ilk olarak 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulamaya konulacağını belirterek, “15 Temmuz yeni müfredatta yer alacak. Öğrencilere PKK, DEAŞ, FETÖ gibi kavramlar öğretilecek. Atatürk ile ilgili kazanılması, öğrenilmesi gerekirken çıkarılan hiçbir konu da yoktur” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:01 - 19/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
15 Temmuz müfredatta
15 Temmuz müfredatta

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul ve ortaokul düzeyinde 17, lise düzeyinde 24, İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi düzeyinde 10 olmak üzere toplam 51 ayrı, sınıflar esas alındığında ise 176 müfredatın yenilendiğini duyurdu. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, güncellenen öğretim programlarının tanıtımına ilişkin, yeni müfredatın ilk olarak 2017-2018 eğitim öğretim yılında 1, 5 ve 9’uncu sınıflarda uygulamaya konulacağını belirterek, “15 Temmuz güncellenen öğretim programlarımızda yer alacak” dedi.

ATATÜRK İLE
İLGİLİ ÇIKARILAN KONU YOK

"Atatürk’ün, Atatürkçülük, Atatürk İlke ve İnkılaplarının hepsinin öğrenilmesini istiyoruz" diyen Yılmaz, “Cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, devletçilik, laiklik, inkılapçılık, ekonomi alanında, sağlık alanında, hukuk alanında, toplumsal alanda, eğitim-kültür alanında her alanda Atatürk’ün katkıları istenir. Atatürk ile ilgili kazanılması, öğrenilmesi gerekirken çıkarılan hiçbir konu yoktur” dedi. Evrim kuramının bir kuram teori olarak açık, sade ve rahat bir şekilde anlaşılması için öğrencilerin bir felsefi alt yapıya sahip olması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “Evrim konusu öğrencilerin gelişimleri itibariyle seviye üstü olduğu için bir üst öğretim kurumuna bırakılmıştır” şeklinde konuştu.

CİHAT KAVRAMI
ÖĞRETİLECEK

15 Temmuz, güncellenen öğretim programlarında sosyal bilgiler dersi müfredatında yer alacak. Cihadın ne olduğunun ve ne olmadığının öğretilmesinin bakanlığın asli görevleri arasında olduğunu belirten Yılmaz, “Bundan rahatsız olmaya gerek yok, cihat kavramının ne olduğunu ve ne olmadığını din derslerinde, fıkıh dersinde evlatlarımıza vermek istiyoruz” dedi. Orta öğretim çağdaş Türk ve dünya tarihi derslerinde, 27 Mayıs askeri darbesi, darbenin arka planındaki iç ve dış faktörler ile 15 Temmuz darbe girişiminin benzer ve farklı yönlerinin ele alınacak. Yine çağdaş Türk ve dünya tarihinde FETÖ, Paralel Devlet Yapılanmalarının yapısı amaç ve hedefleriyle 17-25 Aralık 2013 ve 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ele alınacak. Terörün ve terör örgütlerinin PKK, DEAŞ, FETÖ’nün ortaya çıkış nedenleri ile terörü önlemeye yönelik tedbirlere 15 Temmuz 2016 darbe kalkışması örneği üzerine öğrencilerin yazı yazması istenecek.

Zorunlu din dersi için görüş alınacak

Milli Eğitim Bakanlığının 2017-2018 yılında TEOG sınavında açık uçlu soru sorup sormayacağına ilişkin de Bakan Yılmaz, “Önümüzdeki TEOG sınavından başlamak üzere 6 ile 8 arasında bir açık uçlu soruyu öğrencilerimize sormayı istiyoruz. Sorular iki puanlayıcı tarafından puanlanacak ve farklı puanlanan sorular bir üst değerlendirici tarafından tekrar değerlendirilecektir” değerlendirmesinde bulundu. Yılmaz, zorunlu din dersi ile ilgili önümüzdeki hafta ilana çıkılacağını, bir hafta içinde görüşleri alıp önümüzdeki Eylül öğretim yılında yeni müfredatla başlanacağını söyledi.


#15 Temmuz
#Müfredat
#Milli Eğitim Bakanı
#İsmet Yılmaz
7 yıl önce