|

15 Temmuz sonrası ilk kez

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından kaldırılan Muhafız Alayı'nın yerine getirilen Cumhurbaşkanlığı Tören Birliği, ilk kez görev üstlendi. Başbakan Yıldırım'ın Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Nayif'i karşıladığı esnada, yeni birlik tören alanındaydı.

Yeni Şafak
09:28 - 30/09/2016 Cuma
Güncelleme: 06:36 - 30/09/2016 Cuma

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Suudi Arabistan Veliaht Prensi törenle karşıladı. Başbakan Yıldırım, Veliaht Prensi Muhammed bin Nayif'i Çankaya Köşkü'nde karşıladı. Yıldırım ve Muhammed bin Nayif'in, tören alanındaki yerlerini almasının ardından iki ülkenin milli marşları çalındı.



Muhammed bin Nayif, tören kıtasını 'Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü' ve 'Merhaban eyyuhel askeri' diyerek selamladı. İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında, Yıldırım ve Muhammed bin Nayif, Türkiye ve Suudi Arabistan bayrakları önünde el sıkışarak gazetecilere poz verdi.





Karşılama töreninde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Maliye Bakanı Naci Ağbal da hazır bulundu.



Yeni birliğin ilk görevi

Suudi prensi karşılayan Cumhurbaşkanlığı Tören Birliği, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilk kez görev aldı.



Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden sonra lağvedilmişti.











#Başbakan
#Binali Yıldırım
#Muhammed bin Nayif
#Cumhurbaşkanlığı Tören Birliği
#Muhafız Alayı
8 yıl önce