|

15 Temmuz'u 28 yıl önce anlatmış

Diyanet’in hazırladığı FETÖ raporunda örgüt elebaşısı Fetullah Gülen’in Allah’tan gelen bilgileri bir prizma gibi bağlılarına -güya- yansıttığını ve kendisini üzmenin Allah’ı üzmek anlamına geleceğini söyleyerek ona boyun eğmeyenleri cehennemle tehdit ettiği belirtildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/07/2017 Cuma
Güncelleme: 03:12 - 28/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
15 Temmuz'u 28 yıl önce anlatmış
15 Temmuz'u 28 yıl önce anlatmış

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı “Kendi Dilinden FETÖ, Örgütlü Bir Din İstismarı” raporunda, Gülen’in kendisini kutsi biri gibi göstermek için Kur’an-ı Kerim’i ile Hazreti Peygamber’i nasıl kullandığı ve dini istismar ederek örgüt mensuplarını nasıl kandırdığını detaylarıyla anlatılıyor. Kendisini kutsi bir varlık gibi sunmaya çalışan elebaşı, her türlü yalana başvururken Müslümanların en kutsallarını da kullanmaktan çekinmiyor. Kur'an ayetlerini çarpıtan, Hz. Peygamberle görüştüğünü söyleyen ve Allah'la doğrudan irtibat kurduğunu söyleyen Gülen'in sapkın düşünceleri vaazlarında yer alıyor.

SIRRI BANA SÖYLETMEYİN

Elebaşının birçok kez "güya Allah ile konuştuğuna" yönelik yalanları raporda yer aldı. Gülen’in, 15 Temmuz 1990’de Süleymaniye Camisi’nde yaptığı konuşmada, "Vallahi hayatımın bir lahzasında bile (Allah’ın) beni terk ettiğini görmedim ben. O beni terk etmezse siz nasıl terk edilirsiniz. Vallahi hayatımın bir lahzasında bile beni terk ettiğini görmedim ben onun. Vallahi terk etmedi, billahi terk etmedi. Allah ile aramdaki sırrı bana söyletmeyin" dediği de raporda aktarıldı.

SEÇİLMİŞ KİŞİYİM

Raporda, güya "Allah’tan gelen bilgileri bir prizma gibi örgüt mensuplarına, bağlılarına yansıtan" Gülen’in bir konuşmasında "Kendisini üzmenin Allah’ı üzmek anlamına geleceğini" söyleyerek, ona boyun eğmeyenleri cehennemle tehdit ettiği bildirildi. Gülen’in söz konusu konuşmasında, "Açık, kapalı her şeyin net olarak ortaya döküleceği bir gün var. Allah huzurunda görüşürüz. Belki o gün benim gibi yufka yürekli birisi ‘Allah’ım. Bu kobraları bağışlamadan ben cennete gitmiyorum’ diyebilirim ama işin içinde Allah hakkı da olduğu için orada beni dinlemezler pek. Onun için yufka yürekliliğim de çok fayda etmez. Buna çok güvenmesinler" dediği de raporda belirtildi.

  • 15 Temmuz’u 38 yıl önceden anlatmış
  • Rapor, FETÖ’nün kurulduğu ilk günden beri darbe planları yapan sinsi bir örgüt olduğunu da ortaya koyuyor. Fetullah Gülen, yaptığı tüm konuşmalarda örgüt mensuplarının kendisine koşulsuz biat etmesini sağlamaya çalışırken, 15 Temmuz’daki büyük ihanetin yapı taşlarını da bir bir örmüş. Sürekli olarak yeni bir nesilden bahseden, din istismarının sınırlarını zorlayarak Hazreti Peygamber ile konuşma yaptığını söyleyecek kadar gözü dönmüş örgüt elebaşı, darbe girişiminin şifresini daha o yıllarda vermiş. FETÖ elebaşının 9 Şubat 1979’da yaptığı bir konuşmasının yer verildiği raporda bu kirli plan deşifre oluyor. Her konuşmasını ve açıklamasını belli bir amaç gözeterek gerçekleştiren ve örgüt üyelerinin beynini yıkayan Gülen, bu konuşmasında, “Ama sen her şeyi salıverirsen, bir yerde asker, öbür yerde subay öldürülür, öbür yerde parlamentoya bomba konur, öbür yerde Meclis tahrip edilir. Başka bir yerde masum halkın üzerine ateş edilir. Bütün bunların temelinde küfür vardır, küfran vardır. Maziyi inkar vardır, kendinden kaçış vardır. Zulmanilik vardır, maziye sövüş vardır. Veyl olsun topunun köküne.” ifadelerini kullanıyor. FETÖ elebaşı, bu konuşmasıyla yıllar süren ihanet birikiminin temellerini nasıl oluşturduğunun delilini de sunmuş oluyor.
#FETÖ
#15 Temmuz
#Fethullah Gülen
7 yıl önce