|

15 Temmuz’un kahramanı gençler

İstanbul'un fetih yıldönümü arifesinde 21 yaşındaki Fatih'i hatırlatarak gençliğin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz'da sokağa inerek tankları durduran kahramanları hatırlattı: "O gece oraya gelenler, Gezi Parkı’nın gençleri değildi. Vatanını-milletini seven, bayrağı, ezanı için yola koyulan gençlerdi. Bunu iyi görmemiz lazım."

Yeni Şafak
04:00 - 29/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:15 - 29/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Ensar Vakfı Genel Kurulu’nun açılışında konuştu. 29 Mayıs’ın, İstanbul’un fethinin 564. yıldönümü olduğunu hatırlatan Erdoğan, çağ açıp çağ kapatan fethin ‘gençlerin en büyük zaferi’ olduğunu söyledi. Zaferin kumandanının 21 yaşındaki bir genç, Fatih Sultan Mehmet Han olduğunu dile getiren Erdoğan, gençlerin bir ülkenin geleceği için önemine dikkat çekerek, hainlerin 15 Temmuz darbe girişimini hatırlattı; kalkışmayı önlemek için sokağa ilk koşanların gençler olduğuna işaret etti.

ONLAR HEP ÖN SAFTA

15 Temmuz’un en büyük kahramanlarından birinin gençler olduğunu söyleyen Erdoğan, “Geçmişteki acı hatıraları bizzat yaşamadıkları halde darbe teşebbüsü anlaşılır anlaşılmaz takdire şayan bir sezgiyle gençlerimiz hemen harekete geçtiler. Tankların altından girip üstünden çıkmaktan, darbeci hainlerin üzerine gidip işgal ettikleri yerleri kurtarmaya kadar gençlerimiz hep ön saflardaydılar” dedi. Birilerinin “yeni nesillerden millete ve ülkeye hayır gelmez” dediğini ancak gençlerin 15 Temmuz’da bunu söyleyenleri mahcup ettiğini vurgulayan Erdoğan, “O gece oraya gelenler, Gezi Parkı’nın gençleri değildi. Bunu iyi görmemiz lazım. O gece oraya gelenler, vatanını seven, milletini seven, bayrağı, ezanı için yola koyulan gençlerdi. Burada bir güzellik var, önem var” diye konuştu. Erdoğan şu mesajları verdi:

TARİHİ BİR DERS VERDİK

“Bizden önceki nesiller tek parti CHP’sinin zulmüne göğüs gerdi. Ardından 1960 darbesi üzerlerinden bir silindir gibi geçti. 1970’li yılların alacakaranlık kuşağında ise pek çok arkadaşımızı kaybettik. Biz ise 1980 darbesine maruz kalan neslin içinde olduk. 28 Şubat döneminin zulmünü, o günleri bizzat yaşayanlardan dinlemişsinizdir. En son 15 Temmuz darbe girişimini hep birlikte yaşadık. Bugüne kadar milletimize yaptıkları her kötülük, yanlarına kar kaldı sananlar, 15 Temmuz gecesi tarihi bir ders aldı.”

15 TEMMUZ CEVHERİ GÖSTERDİ

“Türkiye bu noktaya çok uzun, çok yorucu, bedeli çok ağır bir mücadelenin sonunda geldi. Milletimiz darbecilerin, cuntacıların, ipin ucu başka güçlerin elinde olan kuklaların kendisine ve ülkesine neler yapabileceğini pek çok tecrübenin sonunda gördüğü için bu defa aynı oyuna izin vermedi. Birileri bizim gençliğimizin taşıdığı değerden habersizdi. Bizim gençliğimizin hangi değerlerini taşıdığını onlar bilmiyordu. İşte 15 Temmuz bu kesimlere gençlerimizin nasıl bir cevhere sahip olduğunu göstermiştir. Allah’a hamdolsun. İstanbullular, fethedecek ruha sahip nice gençlerimiz olduğunu bizzat gördüler. Ankara gördü, Türkiye’nin 81 vilayeti gördü. Hamdolsun.”

  • Yeni Kızıl Elma 2053
  • 15Temmuz’da yazılan destanın geleceğe dair umutları artırdığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık 2053 vizyonumuz bir temenniden ibaret olmaktan çıkmış, gençlerimizin gerçekleştirebileceklerine inandığımız yeni Kızıl Elma'mız haline dönüşmüştür, hamdolsun” dedi. Erdoğan şöyle dedi: “16 Nisan halk oylamasında seçilme yaşını ne yaptık? 18’e indirerek, gençlerimize olan güvenimizi gösterdik. Birileri gençliğimizi bir yerlere layık göremeyebilir ama biz gördük ve millet ‘Eyvallah’ dedi, gördü. Şimdi daha çok çalışacağız. Bizim gençliğimiz bu ülkeyi, bu milleti adeta nasıl bir dönüşüm, değişime tabii tutulur bunu gösterecektir. Ben buna inanıyorum. Anayasa değişikliğiyle milletvekili seçilme yaşı 18’e indi. Uyum yasalarıyla seçimle gelinen diğer görevler için de aynı düzenleme yapılacak.”
AHLAK ABİDESİ BİR NESİL

“Partimizin merkez karar ve yürütme kuruluna gençlerimizin temsilcilerini alarak, bu konudaki samimiyetimizi ortaya koyduğumuza inanıyorum. Seçimlerde de aynı şekilde gençlerimize fırsat vereceğimizi buradan ilan ediyorum. Gençlerimizin de kendilerini her alanda en iyi şekilde yetiştirerek, bu güvene, bu itimada layık olacaklarına yürekten inanıyorum. Onun için Ensar Vakfı, onun için benzer diğer bütün sivil toplum kuruluşlarımız bu konuda adeta bir rekabet içerisinde olmalı. Hem ilim hem irfan hem ahlak abidesi bir nesil inşallah ortaya koymak suretiyle bu vatanı, bu milleti o gençliğe temsil ve o gençlik de inşallah parlamentoda en ideal şekilde bu temsil görevini yerine getirecektir. Ben buna da inanıyorum.”


Hedef 80 milyon

İmam hatiplere olan ilginin artması ve tüm okullarda Kur’an-ı Kerim, Siyer-i Nebi, Osmanlıca gibi derslerin seçmeli olarak okutulmasının başlı başına çok güzel gelişmeler olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bunlar önemli ancak bununla birlikte ülkemizin ihtiyacı, milletimizin talebi, bizim hayalimiz olan nesillerin yetiştirilmesi konusunda hâlâ pek çok eksiğimiz bulunuyor. Dilimizden tarihimize kadar birçok alanda ecdadımıza ve kültürümüze duyulan husumetin ürünü bir yaklaşımla hazırlanmış olan müfredat daha yeni yeni değişiyor. Medyadan sinemaya, bilim teknolojiden hukuka kadar pek çok alanda hâlâ en etkin yerlerde ülkesine ve milletine yabancı zihniyetteki kişilerin, ekiplerin, hiziplerin bulunduğunu biliyorum. Açıkça söylemek gerekirse bu durumdan da büyük üzüntü duyuyorum” dedi. Erdoğan, dünkü hedeflerin ‘belki sadece bir avuç inançlı, imanlı, bilgili, birikimli nesil yetiştirmek’ olduğunu ifade ederek şu mesajları verdi:

ŞİMDİ DURUM FARKLI

“Bugün ise hem bulunduğumuz yer çok farklıdır hem de hedeflerimiz çok çok farklıdır. İnsan yetiştirmek her şeyden önce inanç, adanmışlık, sabır ve süreklilik gerektirir. Büyüklerimizin ellerinin altında belki yeterli bina, araç gerek, bunları temin edecek paraları yoktu ama davalarına olan bağlılıkları, hepsinin üstesinden gelmelerine yetiyordu. Bugün hamdolsun her türlü imkan var. Tek eksiğimiz, bunları hizmete dönüştürecek adanmış kadrolardır. Artık 80 milyon insanın tamamına ulaşmayı hedefleyen bir hareketiz, bunun farkında olmamız gerekir. Umudunu bize bağlamış, gözünü ve gönlünü bize kilitlemiş yüz milyonlarca mazlumun sorumluluğunun üzerimizde olduğunu unutmamalıyız.”

SINIR DAHA GENİŞ

“Bizim sınırlarımız da 780 bin kilometrekare değildir, bunu da böyle bilmemiz lazım. Bize verilenle yetinmek yerine, amacımızın gerektirdiği kadarını yaparak, yolumuza devam etmeliyiz.”


Huzur gelene
kadar sürecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da “Protokol İftarı ve İstanbul’un Fethinin 564. Yılı Kutlamaları”na katıldı. Burada davetlilere seslenen Erdoğan, terörle mücadele operasyonlarına değindi. Önümüzdeki dönemin çok önemli projeleri hayata geçireceklerini, çok önemli adımları atacakları bir dönem olacağını aktaran Erdoğan şunları kaydetti: “Tüm bunları sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Başarılı arkadaşlarımıza destek vererek, verim alamadığımız arkadaşlarımızın yerine yenilerini görevlendirerek, önümüzdeki zamanı en iyi şekilde değerlendirmenin gayreti içinde olacağız. Özellikle de FETÖ, DEAŞ ve PKK başta olmak üzere terör örgütlerinin bu şehre verdikleri zararları ortadan kaldıracak, onları bir daha bu şehre el uzatamayacak hale getirecek çalışmaları süratle tamamlayacağız. İşte bugün İçişleri Bakanım saat 12.00’ye doğru beni Kato Dağı’nın tepesinden aradı. Ne yaptılar orada? İnlere girdiler. Ve o girdikleri inlerin tepesinden aradılar. Bedelini ağır ödetiyoruz, ödetmeye de devam edeceğiz. İşimiz bitmedi, daha yapacak çok işimiz var. Bu milletin huzurunu sağlayana kadar, bu vatanın huzurunu sağlayana kadar, herkesin 24 saat oturduğu yerde rahatlıkla gezip, dolaşacağı bir yer haline Güney Doğu’yu, Doğu’yu getirene kadar, İstanbul’umuzun da belli yerlerinde bunu sağlayana kadar, Ankara’mızda, İzmir’imizde, 81 vilayetimizin tamamında sağlayana kadar bu süreç devam edecektir, bu böyle biline.”

#Recep Tayyip Erdoğan
#Ensar Vakfı
#İzmir
#Ankara
#İstanbul
7 yıl önce