|

16 terörist öldürüldü 25 terörist teslim oldu

Genelkurmay Başkanlığı dünkü operasyonlarda, Mardin'in Nusaybin'de 3, Şırnak'ta 4, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 3, Erzincan'in Kemah ilçesinde 3, Silopi-Cizre karayolunda çıkan çatışmada da 3 olmak üzere 16 teröristin öldürüldüğünü açıklandı. Ayrıca Nusaybin'de 25 terörist de teslim oldu.

Yeni Şafak
11:53 - 25/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:12 - 25/05/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.
Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

TSK, devam eden operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulundu.



Nusaybin'de, 3 terörist öldürüldü, önceden etkisiz hale getirilen bir teröristin cesedi bulundu, 25 terörist de teslim oldu. İlçede toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 431 oldu. Ayrıca ilçede, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve şarjörü ele geçirildi, dokuz adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı Bin 22'ye yükseldi.



Şırnak'ta 4 terörist daha öldürüldü, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 423'e ulaştı. Kentte 100 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir adet telsiz ve tıbbi malzeme ele geçirildi. Operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan teröristler tarafından yedi binayı daha yaktı. Toplam yakılan bina sayısı 90'a yükseldi. 78 adet el yapımı patlayıcı da imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı Bin 334 oldu.



Yüksekova'da 3 terörist öldürüldü


Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde icra edilen operasyonda, 3 terörist öldürüldü.



Silopi ve Cizre'de teröristler silahlarıyla ölü ele geçirildi


Erzincan'ın Kemah ilçesindeki operasyonda, 3 terörist öldürüldü. Beraberlerinde üç adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 652 adet fişek, üç adet rokeatar sevk fişeği, iki adet roketatar mühimmatı, sekiz adet el bombası, bir adet dürbün, bir adet mayın, iki adet el telsizi ve bir adet fotoğraf makinası ele geçirildi.



Silopi-Cizre karayolunda dur ihtarına uymayarak yol kontrolü yapan güvenlik güçlerine silahlı ve el bombalı saldırıda bulunulması üzerine, çıkan çatışmada 3 terörist (iki adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet tabanca, üç adet el bombası ile birlikte) ölü olarak ele geçirildi.



Havan mühimmatı bulundu


Şırnak'ın Uludere ilçesinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından araziye gizlenmiş halde sekiz adet 60 mm havan mühimmatı ve tapası ele geçirildi.



Roketatar ve mühimmatı ele geçirildi


Şırnak'ın Silopi ilçesinde icra edilen arama faaliyetinde, bir adet RPG-7 roketatar, 10 adet RPG-7 roketatar mühimmatı ve sevk fişeği ile bir adet telsiz ele geçirildi.



2 terörist yakalandı


Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 2 terörist yakalanarak gözaltına alındı.


#Nusaybin
#Mardin
#Yüksekova
#Şırnak
#Erzinacan
8 yıl önce