|

160 barikat 140 tuzak temizlenecek

Yüksekova’da başlatılan operasyonlar için ilçeye çok sayıda zırhlı araç ve personel sevkiyatı yapıldı. Özellikle Dağlıca bölgesinden teröristlerin ilçeye sızma girişimlerine karşı önlemler artırıldı. İHA'yla yapılan tespitlere göre, ilçe genelinde yaklaşık 160 barikat, 140 patlayıcı tuzağı, 30 çukur ve 350’ye yakın terörist bulunuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/03/2016 Salı
Güncelleme: 01:29 - 15/03/2016 Salı
Yeni Şafak

Hakkari'nin Yüksekova ilçesini terör örgütü PKK'dan temizlemek için başlatılan operasyon nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve ilçeye giriş-çıkış yasağı sonrası kent genelinde geniş güvenlik önlemleri alındı. İlçeye giriş ve çıkışların yapıldığı Yeni Köprü, Şemdinli yolu, Dağlıca bölgesi girişi ve Esendere Sınır Kapısı yolunda önlemler artırıldı. Güvenlik güçleri, özellikle Dağlıca bölgesinden teröristlerin ilçeye sızma girişimine karşı önlem aldı. Bu arada, ilçe merkezinde sokağa çıkma yasağının başladığı saatten itibaren dolaşan zırhlı araçlardan terör örgütü mensuplarına yönelik "teslim olun" çağrısı yaptı.



ATEŞLE KARŞILIK VERDİLER


Bu çağrılardan birine silahla karşılık veren 2 terörist etkisiz hale getirildi. Önceki gün Horpini Deresi civarında 2 terörist tespit edildi. Teröristlere 'teslim ol' çağrısı yapıldı ancak güvenlik güçlerine ateşle karşılık verildi. Çıkan çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlar, özellikle teröristlerin çukur ve barikatlar oluşturduğu Orman, Mezarlık, Yeşildere, Dize, Esentepe, Güngör, Cumhuriyet ve Yeni mahallede yoğunlaşacak. İnsansız hava aracıyla yapılan tespitlere göre, ilçe genelinde yaklaşık 160 barikat, 140 patlayıcı tuzağı, 30 çukur ve 350'ye yakın terör örgütü mensubu bulunuyor.



MAĞDUR AİLELERE YARDIM


Çukur ve barikatların bulunduğu mahallelerde yaşayan vatandaşlar da terör örgütünce olası çatışmalarda "canlı kalkan" olarak kullanılmamak için yanlarına aldıkları birkaç değerli eşyayla sokağa çıkma yasağı öncesi ilçeden ayrılmak zorunda kaldı. Söz konusu ailelerin ihtiyaçlarının belirlenmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Hakkari'ye yerleşen 350 aileden 250'sine ekipler ulaştı.



19 PKK'lı etkisiz hale getirildi


Genelkurmay Başkanlığı, güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyonlar sırasında, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 2, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 15, ilçe kırsalındaki operasyonda ise 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 7 terörist güvenlik güçlerine teslim olurken, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki operasyonların ardından yapılan aramalarda 6 Kalaşnikof piyade tüfeği ile bu silahlara ait bin 496 fişek, 18 roketatar mühimmatı, 3 el bombası, 8 el yapımı patlayıcı bulundu.


#Hakkari
#pkk
#terör operasyonları
8 yıl önce