|

17 Ağustos'ta 2 bacağını kaybeden Koçak'tan dalış rekoru

17 Ağustos depreminin enkazından 3 gün sonra iki bacağı kesilerek kurtarılan Ufuk Koçak, depremin 18'inci yılında Gölcük'te sular altında kalan bölgede serbest dalış rekoru kırdı. Enkazda kaldığı her gün için 10 metre inen Koçak, "Dünya Engelliler Serbest Dalış Rekoru"nu toplamda 31.2 metre derinliğe inerek gerçekleştirdi.

Yeni Şafak
09:09 - 17/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 09:19 - 17/08/2017 Perşembe
Diğer
Depremde 2 bacağını kaybeden Koçak, son rekor denemesini yaptı, 87 saniye nefesini tuttu.
Depremde 2 bacağını kaybeden Koçak, son rekor denemesini yaptı, 87 saniye nefesini tuttu.
Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinde pek çok sevdiğiyle birlikte iki bacağını da kaybeden Ufuk Koçak, depremin yıl dönümünde Türkiye’ye yeni bir dünya rekoru kazandırdı.
Kocaeli
’nin
Gölcük
ilçesindeki evinin yıkılmasıyla enkazdan üç gün sonra kurtarılan ve iki bacağı kesilen 41 yaşındaki Ufuk Koçak, Değirmendere’de sular altında kalan bölgede daldı. Bir yıldır nefes açma ve kondisyon antrenmanlarını sürdüren Koçak, protez bacaklarını çıkartarak suya girdi.
Rekoru tescilleyecek Dünya Sualtı Sporları Federasyonu’nun (CMAS)
İtalya
ve
Rusya
’dan gönderdiği iki uluslararası hakem gözetiminde dalan Ufuk Koçak, toplam 87 saniye nefesini tuttu. 31.2 metreye inen Koçak
‘Dünya Engelliler Serbest Dalış Rekoru’
nun rekorun sahibi oldu.

‘İyi ki varsın Eren’

Kocaeli Sanayi Odası, KSD İnşaat ve Rotary 2420 Bölge’nin desteğiyle rekoru elde eden dalış eğitmeni Ufuk Koçak, kendisine ait 22 metrelik rekoru geliştirmiş oldu.

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş rekorunu yenileyen Ufuk Koçak’ı tebrik ederken, sahilde toplananlar alkışlarıyla destek olarak
“Ufuk”
diye tempo tuttu. Koçak, şunları söyledi:
  • “Çok acılı bir gündeyiz, depremin 18’inci yılı acıların büyüdüğü bir yıldayız. Biz burada yıkıldık, bundan 18 yıl önce. Fakat bu kent yeniden ayağa kalktı, hayat yeniden devam ediyor. Biz de bu yeniden devam eden hayat için bir farkındalık yaratmak için bu rekor denemesini yaptık. Bu benim son rekor denemem. Bundan sonra yetiştirdiğim engelli kardeşlerimin rekorumu kırmalarını amaçlıyorum. Hayat devam ediyor, gidenleri unutmadık, kalanlar asla unutmayalım. Trabzon’da teröristler tarafından şehit edilen Eren Bülbül kardeşim gerçekten içimi acıtmıştı. Şimdi ona ‘İyi ki varsın’ diyorum.”
  • İlk engelli dalış eğitmeni
  • Antalya Kaş’ta 2014 yılında “Paletsiz Değişken Ağırlık Dünya Engelli Rekoru”nu kırarak adını duyuran Koçak, 2015 yılında ise dünyanın en uzun ve zorlu on yolu arasında gösterilen 508 kilometre uzunluğundaki antik Likya yolunu 75 günde yürümüştü. Türkiye’nin ilk engelli dalış eğitmeni olan Koçak, kaya tırmanışı ve rüzgar sörfü gibi pek çok doğa sporunu da başarıyla yapıyor.
#Marmara Depremi
#17 Ağustos
#Ufuk Koçak
7 yıl önce
default-profile-img