|

17 şirkete TMSF el koydu

Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında daha önce kayyum atanan 17 şirket, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredildi. Düzce Sulh Ceza Hakimliği tarafından daha önce “FETÖ'ye finansman sağladıkları” iddiasıyla kayyum atanan mobilya, inşaat, gayrimenkul ve otomotiv alanlarında faaliyet gösteren 17 şirketin devrine karar verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/10/2016 Pazar
Güncelleme: 21:36 - 15/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

El konulan şirketler arasında örgüte finansal destek sağlayan ünlü et lokantası “İsmail'in Yeri” de var. İşyeri sahibi İsmail Çolak'ın, yaklaşık 6 ay önce “Umreye gidiyorum” diyerek Düzce'den ayrıldıktan sonra dönmediği ve hakkında yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi. TMSF'ye devredilen şirketler şöyle: “İsmail'in Yeri, Recepoğlu Kardeşler Petrol, Özçelik Üç Kardeşler Oto Tamir, Hacı Şakir Nakliyat, Temser İnşaat, Ensar Gıda, Denf Petrol, Hacılar Petrol Şirketi, Celiloğlu Gübre, Celiloğlu Gıda,



BİRÇOK ŞİRKET VAR


Araboğlu İnşaat, Karabacak Parke Kereste, Dinler Çivi Boya İnşaat Gıda Nakliyat Turizm ve Maden Ürünleri İmalat Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Dinler Yapı Market Pazarlama İmalat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, D9 Petrol Ürünleri İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Demitaş Elektrik Makinaları İmalat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Omi Motor Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi.”


#FETÖ
#TMSF
8 yıl önce