|

18 milyon öğrenci için ders başı

Ödevsiz geçen yarı yıl tatilinin ardından ikinci dönem bugün başladı. 18 milyon öğrenci ile 1 milyon öğretmen ders başı yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 04:41 - 8/02/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
İkinci dönemle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı organizasyonunda 2011 yılından beri yürütülen Okul Sütü Programı da başlayacak. Çocuklara, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 
UHT koşullarında paketlenmiş 200 mililitre pastörize süt dağıtılacak.
İkinci dönemle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı organizasyonunda 2011 yılından beri yürütülen Okul Sütü Programı da başlayacak. Çocuklara, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri UHT koşullarında paketlenmiş 200 mililitre pastörize süt dağıtılacak.

25 Ocak'ta başlayan sömestr tatilinin ardından, 2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi, yaklaşık 18 milyon öğrenci için bugün başladı. Ödevsiz geçen tatilin ardından öğrenciler bugün okulun yolunu tuttu. Öğrenciler için sınav maratonu anlamına da gelen ikinci dönemde, ortaokul 8'inci sınıf öğrencileri liselere giriş sınavında, lise son sınıf öğrencileri ise üniversite sınavında ter dökecek.



VELİLER ÇOCUKLARA DESTEK OLSUN

Tatilin verdiği bir hevesle derslerden kısa süreliğine kopukluk yaşayan çocukların ders maratonuna girişte uyum problemi yaşayabileceğini belirten uzmanlar, çocuklarla okulla ilgili sevdiği şeyler hakkında konuşarak hatırlatmanın yararlı olacağını savunuyor. Yeni okul dönemine fazla anlam yüklenmemesi gerektiğini savunan uzmanlar, beklentilerin çocuklardaki kaygı derecesini yükseltebileceğini belirtiliyor. Eğitimin ikinci yarı yıl dönemi, 17 Haziran Cuma günü sona erecek.



#eğitim
#okul
#öğrenci
8 yıl önce