|

18 STK tek yerde

Toplumun farklı kesimlerini temsil eden Türkiye’deki 18 STK ve meslek örgütü, Kayseri’de bir araya gelerek hain terör saldırısı sonrasında taziyede bulundu. Heyet, birlik ve beraberlik çağrısı yapan ortak bir bildiri okudu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:51 - 18/12/2016 Pazar
Yeni Şafak

Kayseri'de 1'inci Komonda Tugayı'nın çarşı izinine çıkan askerimiz hain terörün hedefi oldu. Patlamanın ardından iş dünyasını temsil eden 18 sivil toplum kuruluşu (STK) ve meslek örgütleri Kayseri'ye giderek patlamanın olduğu yere çiçek ve bayrak bıraktı. Birlik ve beraberlik mesajı verilen ortak bildiriyi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu okudu.



İŞ DÜNYASI KENETLENDİ


“Birlik ve bütünlüğümüze her zaman sahip çıktık” diyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, devletin terör örgütlerine karşı dünyada eşi görülmemiş bir mücadele verdiğini ifade etti. Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: “Elbette bizlere bu acıları yaşatanlardan hesap soracaktır. Vatandaş olarak bizlerin görevi ise bizi teslim almak isteyen teröre karşı tek ses, tek yürek olmaktır. Bu süreçte aman tuzaklara, provokasyonlara dikkat. Oyuna gelmeyelim. Hisarcıklıoğlu, “Şer odakları bilmelidir ki; dün olduğu gibi bugün de aziz milletimiz bir olarak, diri olarak, tek vücut ve tek yürek olarak tüm kirli planları boşa çıkaracaktır.”



'BİRLİĞİMİZE SAHİP ÇIKALIM'


Hisarcıklıoğlu ayrıca, birlik ve beberlik mesajı vererek, “birlik ve beraberliğimize herzamankinden daha fazla sahip çıkmamız gerekiyor. Gün bir olma, iri olma, diri olma günüdür. Ayrışmayacağız, birleşeceğiz. Türkiye'nin bütün kesimlerini temsil eden meslek ve sivil toplum kuruluşları olarak bizler de bunu yapıyoruz” ifadelerini kullandı.


  • Kayseri'de bir araya gelen 18 STK ve meslek örgütü:
  • Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, Memur Sendikaları Konfederasyonu, HAK- İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Türkiye Genç İşadamları Derneği, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği.

#Kayseri
#1. Komonda Tugayı
#STK
#Teröre tepki
7 yıl önce