|

19 yıl sonra yeniden askerlik yaptılar!

Muğla Jandarma Komutanlığında 1998 yılında vatani görevini yerine getiren tertipler, sosyal medya aracılığıyla buluşarak bir günlük askerlik heyecanı yaşadı.

Yeni Şafak
17:18 - 13/10/2017 Cuma
Güncelleme: 17:25 - 13/10/2017 Cuma
AA
1998 yılında vatani görevini yerine getiren tertipler yeniden buluştu.
1998 yılında vatani görevini yerine getiren tertipler yeniden buluştu.

Muğla Jandarma Komutanlığında 1998 yılında vatani görevini yerine getiren tertipler, 19 yıl sonra tekrar askerlik heyecanı yaşadı.

Aralarında, tertiplerin askerlik yaptığı dönemde karargah ve servis bölük komutanı olan emekli Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Davut Göktaş'ın da bulunduğu 33 kişi, İl Jandarma Komutanlığına ziyaret talebinde bulundu.

Muğla'da buluştular

  • Talebin olumlu karşılanmasının ardından Ankara, İstanbul, İzmir, Denizli, Trabzon, Konya, Antalya, Eskişehir, Adana, Osmaniye, Elazığ ve Bingöl'den yola çıkan tertipler, Muğla'da buluştu.

İl Jandarma Komutanlığı nizamiyesinde karşılanan tertipler, görevli askeri personel tarafından kamuflaj, şapka, tişört dağıtılmasının ardından içtima alanına alındı. Burada bölük çavuşu tarafından, komutana tekmil verildi. Tertipler, vatani görevlerini yerine getirdikleri yerde, 20 yıl sonra mıntıka temizliği ve spor yaptı.

Hizmet ve Muhafız Bölük Komutanlığının emrinde görevli askerler, "Askerde Eğitim" isimli tiyatro oyununu sahneledi. Ardından tören yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yemeğin ardından tertipler, İl Muğla Jandarma Komutanlığını gezerek anılarını tazeledi. Vatani görevini yerine getiren askerler ile "1977-78 Tertip Buluşması Halı Saha Dostluk Maçı" yapıldı.

Beraberlikle sonuçlanan maç sonrası misafirlere günün anısına kupa, madalya, anı belgesi ile plaket takdim edildi.

#Muğla
#Jandarma
6 yıl önce
default-profile-img