|

2 arkadaş motosiklet kazasında öldü

İzmir'in Buca ilçesinde, arkadaşı 18 yaşındaki Deniz Duran'ı da alıp gece gezmeye çıkan 19 yaşındaki Oktay Köse'nin kullandığı motosiklet karşıdan gelen otomobille çarpıştı. Kasklarının takılı olmadığı belirtilen ve kazada ağır yaralanan iki genç, kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti.

Yeni Şafak
13:44 - 5/07/2015 Pazar
Güncelleme: 10:46 - 5/07/2015 Pazar
DHA

Kaza, Yavuz Sultan Selim Caddesi Betontaş Anadolu Lisesi yakınlarında dün saat 24.00 sıralarında meydana geldi. Bir fabrikada işçi olarak çalışarak Oktay Köse, babasıyla elektrik işi yapan arkadaşı Deniz Duran'ı da alıp 35 DC 2199 plakalı motosikletiyle gezintiye çıktı. İki gencin üzerinde bulunduğu motosiklet, caddede yokuş aşağı inişte, karşıdan gelen 27 yaşındaki Emrah Mete yönetimindeki 35 TZ 5122 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet hurdaya dönerken, Köse ve Duran yola savruldu. Gürültüyü duyup evlerinden çıkanlar, yaralılara yardıma koştu, sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Sağlık görevlileri, ağır yaralanan iki genci ambulansla Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Burada tedaviye alınan iki genç, müdahalelere rağmen hayatlarını kaybetti. Gençlerin cenazeleri, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.


Kazanın ardından inceleme başlatan polis, iki gencin de kasksız olduğunu belirledi. Otomobil sürücüsü Mete ise ifadesinin alınması için polis merkezine götürüldü.



Kaza yeri yakınında oturan Hüseyin Demirbiler, "Büyük bir gürültü duyunca dışarıya fırladık. Duyduğumuz göre, otomobil sürücüsü çarpmamak için manevra yapmış. Üç motosikletli varmış, ikisi otomobilin yanından geçmiş ancak arkadan gelen otomobille çarpışmış. Motosiklettekiler otomobile çarpınca fırlamışlar. Çocuklardan birinin kalbi iki kez durdu, müdahaleyle yeniden çalıştırıldı" dedi.



Kazada can veren Deniz Duran'ın yakını Mehmet Direcikli ise gece gelen telefonla kazayı öğrendiklerini belirtip, "Gece bize telefon geldi çocukların kaza yaptığını öyle öğrendik. Sonra olay yerine geldik. Hastaneye götürüldü. İkisi de hayatını kaybetti. Motosikleti kullananın ehliyet almaya hak kazandığını, ancak sürücü belgesini henüz almadığını öğrendik" diye konuştu.



Polisin kazayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.


#motosiklet
#kaza
#İzmir
9 yıl önce