|

2 bin 500 memura kıskaç

Paralel yapının, Cumhuriyet tarihinin en büyük soru hırsızlığını gerçekleştirdiği 2010 yılındaki KPSS ile memur olan 2 bin 500 kişi kıskaca alındı. Şaibeli sınavla memur olan isimleri tespit eden Başsavcılık, bu kişilerin çalıştıkları kurumlara yazı yazarak “şüpheli” olduklarını bildirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 02:00 - 28/11/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) devlet kurumlarına sızmak için Cumhuriyet tarihinin en büyük soru hırsızlığını gerçekleştirdiği 2010 yılındaki Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli Savcı Yücel Erkman tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, o sınava girip memur olan şahıslarla ilgili harekete geçildi.



KURUMLARI BELİRLENDİ


Savcılık, KPSS'de soruların çalındığı iddialarının gündeme gelmesinin ardından tekrar edilen Eğitim Bilimleri alanında 100 ve üzeri soruya doğru cevap veren 3 bin 227 aday ile ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden bilgi istedi. Şüpheliler arasında söz konusu şaibeli sınavla memur olan kişi sayısının yaklaşık 2 bin 500 olduğu belirlendi. Daha sonra ise bu şüphelilerin çalıştıkları kurumlar belirlendi.



BİRİMLERİ ARAŞTIRILIYOR


Savcılık, 2 bin 500 memurun Milli Eğitim, Dışişleri, Sağlık, Adalet, Maliye, İçişleri ve Ekonomi bakanlıkları ile Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, TRT, İŞKUR, BDDK, Tarımsal Kırsal Kalkınma, Et ve Süt Kurumu, YURTKUR, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, İSKİ gibi kurumlar ve bazı valilikler, kaymakamlıklar ve belediyelerde çalıştığını tespit etti. Bu kurumlara yazı gönderen Başsavcılık, söz konusu kişilerin KPSS soruşturmasının şüphelileri arasında yer aldığını bildirdi. Ayrıca, bu isimlerin hangi KPSS puanıyla göreve başladığının araştırılmasını isteyen Başsavcılık, şüphelilerin hangi birimlerde görev yaptığını da sordu.



İDARİ SORUŞTURMA


Başsavcılığın yazısı üzerine 2 bin 500 şüpheli memurun çalıştığı kurumların harekete geçtiği öğrenildi. Söz konusu kurumların, adı KPSS soruşturmasında geçtiği tespit edilen personeller hakkında idari soruşturma başlattığı öğrenildi.



#Paralel yapı
#Fetullahçı Terör Örgütü
#kpss
8 yıl önce