|

2 bin terörist öldürüldü

İçişleri Bakanı Selami Altınok terör örgütüne yönelik yapılan operasyonların bilançosunu açıkladı. Altınok, 22 Temmuz’dan bu yana yurt içi ve yurtdışı operasyonlarında 2 binin üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Terör örgütünün, ‘şehitlik’ adı altında eğitim kampı haline getirdiği binaların yıkıldığı belirten Altınok, Şırnak’taki olayla ilgili olarak iki polis müfettişini görevlendirdiğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 6/10/2015 Salı
Güncelleme: 08:34 - 6/10/2015 Salı
Yeni Şafak

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Altınok, 22 Temmuz'dan bu yana 2 bin 483 terör olayının meydana geldiğini, buna karşı yurt içinde ve yurt dışında 4 bin 328 operasyon düzenlendiğini belirterek operasyonlarda 2 binin üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi. Terörle mücadelenin hukuk çerçevesi içerisinde yürütüldüğünü aktaran Altınok, “Önce vatandaşlarımızın güvenliği sonra terörle mücadele" dedi. Altınok özetle şunları söyledi:



MÜFETTİŞLER ŞIRNAK'TA GİTTİ


Türkiye Cumhuriyeti devleti, bir hukuk devleti. Terörle mücadeleyi hukuk sınırları içinde, hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde yapacağız. Şırnak'ta zırhlı aracın arkasına bağlanarak sürüklenen bir terörist fotoğrafıyla ilgili olay, sosyal medyada yansıdıktan sonra talimat verdim, 2 polis müfettişimizi Şırnak'a gönderdik. Olay eğer gerçekse tasvip edilebilmesi mümkün değil. Tasvip etmiyoruz ancak bu olayın da kahramanca mücadele eden güvenlik güçlerimizin moralini bozmasına müsaade etmeyeceğiz. Hukuk devleti çerçevesinde gereken neyse yapacağız.



ÖNCE VATANDAŞIMIZIN GÜVENLİĞİ


Gerek özel güvenlik bölgelerini gerek askeri yasak bölgelerini ilan ederken, operasyon maksatlı önceden tedbir alıyoruz. Buradaki vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini koruma adına oraları boşaltıyoruz, ondan sonra operasyona başlıyoruz. Önce vatandaşımızın güvenliği sonra da terörle mücadele. Vatandaşımızı ayırıyoruz terörden, teröristle mücadele ediyoruz. Şu anda 22 ilde 231 özel güvenlik bölgesi uygulaması söz konusu. Sokağa çıkma yasağının tek bir gerekçesi vatandaşımızın can ve mal güvenliğini korumak. 90'lı yıllar söylemini kesinlikle kabul etmiyoruz. 90'lı yıllar söyleminde terör örgütü kaldı.





Boykot çağrısı tutmadı


Bakan Altınok, PKK'nın sivillere karşı yaptığı gaddarca tutumu devlete maletmesinin mümkün olmadığını bildirdi. Örgütün, “eğitim ve öğretimin boykot edilmesi" yönünde birçok çağrıda bulunduğunu hatırlatan Altınok, “Okul boykotu çağrısına rağmen bölgedeki vatandaşlarımızın hiçbiri, bu çağrıya uymamıştır. Okullarımız açıktır eğitim öğretim devam etmektedir. Eğitim öğretim boykotuna uymayan vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın üzerine yine Diyarbakır'da Sur'da, Sur içinde bir okulun bahçesine koydukları bombayla 7 tane çocuğumuzu yaraladılar. Bu terör örgütünün en belirgin özelliklerinden bir tanesidir. Kesinlikle bunları Türkiye Cumhuriyeti devletine maledebilme gayretleri boşunadır. Kesinlikle gerçekçi değildir" dedi.



Mezarlıktan kalaşnikof topladık


Örgüte yardım eden yerel belediyelere soruşturma açıldığını aktaran Altınok, coğrafi konum itibariyle ilgili belediyelerin yardımı olmadan bu tür yapıların inşa edilmeyeceğine dikkat çekti. Altınok, “Ormanların tepesinde normalde kamyonun dahi zor çıkacağı yollardan 3 katlı tripleks villalar yapmışlardı, sözde şehitlik, mezarlık dedikleri yerlerin çevresine tamamını yıktık. Sözde şehitlik ve mezarlık dedikleri alanların etrafındaki binalardan 35 tane Kalaşnikof aldık. Kalaşnikoflara namaz kıldırmıyorlar" dedi. İçişleri Bakanı Altınok, 19 Ekim gününün de Muhtarlar Günü olarak ilan edileceğini açıkladı.



Seçim tedbirleri tamam


İçişleri Bakanı Selami Altınok, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) sandık taşıma taleplerine verdiği ret kararını değerlendirdi. Seçim güvenliğine ilişkin her türlü tedbiri aldıklarını belirten Altınok, “Biz YSK'nın kararının ne yönde olacağını bilmediğimiz için birkaç saat öncesine kadar karar aleyhte olabilecek şekilde de lehte olabilecek şekilde de bütün tedbirlerimizi aldık. Biz seçimlerin güvenli bir şekilde yapılabilmesi noktasında İçişleri Bakanlığımıza, Hükümetimize ne düşüyorsa her türlü tedbiri aldık" dedi. Bundan sonra da tedbirlerini aynı şekilde devam ettireceklerini kaydeden Altınok, "İnşallah 1 Kasım'da herhangi bir sorunla karşılaşmayacağız" diye konuştu.






#Selami Altınok
#Anadolu Ajansı
#özel güvenlik bölgeleri
9 yıl önce