|

2 gün sonra geçtiler

Erbil''den gelip 2 gün Suruç''ta kalan Peşmerge güçleri dün akşam Kobani''ye geçti. Ellerinde silahlar ve sloganlarla sınırı geçen peşmergelerin geçiş güzergahına IŞİD tarafından havan yağdırıldı

Çetiner Çetin
00:00 - 1/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:47 - 31/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
2 gün sonra geçtiler
2 gün sonra geçtiler

Hava ve karayolu ile 2 ayrı grup halinde Suruç''a gelen peşmergeler dün akşam saatlerinde Kobani'ye geçti. Önceki gün Kobani''ye giden 10 peşmerge komutanı PYD temsilcileri ile bir araya gelerek peşmergenin konumlanacağı 3 bölgeyi tespit etti ve Suruç'a döndü. Ardından geçiş için hazırlıklar başladı. Öğleden sonra peşmergeye ait yakıt tankerleri yakındaki bir akaryakıt istasyonundan yakıt ikmali yaptı. Yakıt ücretinin Suruç Kaymakamlığı tarafından ödendiği bildirildi.

POLİS ZIRHLI ARAÇLARLA EŞLİK ETTİ

Erbil''den gelip 2 gün bekleyen 35 araçlık peşmerge konvoyu 21:00 itibariyle Özel harekat polisi ve jandarma ekiplerinin güvenlik önlemi altında Mürşitpınar Sınır Kapısı'na doğru hareket etti. Konvoyda, aralarında doçka, katyuşa füzesi ve havan topunun da bulunduğu çok sayıda mühimmatın üstü açık şekilde taşındığı görüldü. Ellerinde silahlarla araçların üzerine çıkan ve zafer işareti yapan peşmergeler, Türkçe karşılığı 'Yaşasın Kobani' diye slogan attı. Konvoya polis ve askerlere ait zırhlı araçlar eşlik etti.

IŞİD HAVAN YAĞDIRDI

Peşmerge konvoyunun hareket etmesinin ardından Kobani'den sık sık patlama sesleri duyulmaya başladı. IŞİD militanlarının peşmerge konvoyunun geçişini öğrenmesiyle birlikte olası geçiş güzergahlarına yönelik havan saldırısı düzenlediği bildirildi. Yumurtalık bölgesine giden peşmerge konvoyunun da havan saldırısı nedeniyle hemen geçiş yapılmadı ve 155 peşmerge 32 araçla 1 saat gecikmeli olarak saat 22.00'de Kobani'ye giriş yaptı.

9 yıl önce