|

2. Ordu Komutanı Suriye sınırında

2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Suriye sınırının sıfır noktasında incelemelerde bulundu. Huduti'nın gün boyu Suriye sınırının sıfır noktasındaki askeri birlikleri denetledi.

Yeni Şafak
13:34 - 2/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 18:48 - 2/07/2015 Perşembe
IHA

2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, beraberinde generaller ve yüksek rütbeli subaylarla Kilis'e geldi. 2. Hudut Tabur Komutanlığı'nı ziyaret eden Orgeneral Huduti, askeri birlikleri denetledi. Kilis Valisi Süleyman Tapsız'la toplantıya katılan Orgeneral Adem Huduti, daha sonra generaller ve yüksek rütbeli subaylarla görüştü.



2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Suriye sınırının sıfır noktasına konuşlandırılan birlikleri denetledi.



Orgeneral Huduti, daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD'nin kontrolünde bulunan bölgenin karşısındaki Öncüpınar Hudut Bölük Komutanlığı'na bağlı Akçabağlar Hudut Karakolu'nda incelemelerde bulundu. 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, namluları Suriye'ye çevrilen tank ve obüs toplarını inceledi. Daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında Elbeyli ilçesine geçen Orgeneral Huduti, IŞİD'in kontrolündeki yerlerin Türkiye tarafındaki Havuzlubahçe Hudut Bölük Komutanlığı'na bağl Çobaybey Hudut Karakolu'nda incelemelerde bulundu. 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'ye çok sayıda komutan eşlik etti.




Valiyi ziyaret etti


2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Kilis Valisi Süleyman Tapsız'ı makamında ziyaret etti.



Orgeneral Huduti ve beraberindeki askeri heyeti, Vali Tapsız ve diğer ilgililer Valilik protokol kapısında karşıladı. Huduti, bir süre önce onarılarak hizmete giren tarihi binanın asılına uygun onarılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.



Valilik binasının girişindeki Kilis'in tarihi evleriyle eski cadde ve sokaklara ait resimleri inceleyen Orgeneral Huduti, resimleri çok beğendiğini belirterek Vali Tapsız'ın makam odasına geçti.



Basına kapalı gerçekleştirilen ziyarettin ardından Orgeneral Huduti ve beraberindekiler Valilikten ayrıldı.



Suriye sınırındaki birlikleri denetlemek üzere bu sabah Kilis'e gelen Huduti, beraberindeki Adana 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan ile 2. Hudut Tabur Komutanlığı Astsubay Zafer Yılmaz Kışlası'nı ziyareti sırasında Suriye sınırındaki askeri faaliyetlerle ilgili brifingin almış, ardından Vali Tapsız'ın da yer aldığı güvenlik toplantısına katılmıştı.










#Orgeneral Adem Huduti
#suriye sınırı
#ülke güvenliği
#kilis
9 yıl önce