|

2015’te 10 milyar lira hibe desteği

Cahit Saraçoğlu
20:45 - 20/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:26 - 19/12/2014 Cuma
Yeni Şafak
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu; Yalova’da kurulan Türkiye Geofit Bahçesi’nin açılışını yaptı. 20 bin metrekare alan üzerinde yer alan Geofit bahçesinde Türkiye’de bir ilk olan Alpin Serası’nın yanı sıra tropik sera, peyzaj alanları, herbaryum kompleksi ve laboratuvarlar bulunduruyor.

Açılışta konuşan Bakan Eker, ülkede yetişen binlerce soğanlı bitkinin kurtarılması, kayıt ve muhafaza altına alınması, bunlardan yeni renk ve desenler üretilmesinin önemli olduğunu söyledi. Tarımın genetik kaynaklarının muhafaza edilmesinin önemine işaret eden Eker, “Bio çeşitlilik, bir coğrafyanın en büyük zenginliğidir” dedi.

TARIMDA AVRUPA BİRİNCİSİ

Tarımda Ar-Ge harcamalarını, gen kaynaklarının korunması çalışmalarını ve destekleri büyük oranda artırdıklarını anlatan Eker, “2002 yılında 1 milyar 800 milyon lira olan nakit karşılıksız hibe desteği, 2015’te 10 milyar liraya çıkacak. Türkiye’nin tarım sektörü 61 milyar dolarlık hasılası ile AB’de birinci hale geldi. Tarımda ticaret fazlası veriyoruz” dedi.
#Geofit Bahçesi
#mehdi eker
#yalova bahçe
9 yıl önce