|

2019’un hedefi yüzde 60+1

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, “Türkiye’yi Ortadoğululaştıracaklar” uyarısında bulunurken “Birileri halen, 15 Temmuz’a rağmen 28 Şubat hattını harekete geçirmek istiyor. Ne üzerinden? Yine Atatürkçülük üzerinden” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:40 - 20/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk
​AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk

Milli Birlik Cemiyeti Ankara Şubesi’nin düzenlediği Milli Birlik Akademi buluşmalarında “Türkiye Gündemi” konulu bir konuşma yapan Külünk, “Bugün 150 yıllık bir fetret döneminin ardından yeniden dünyaya nizam verme iddiasını fikren dillendiren ve bu mücadelede itirazlarını yüksek sesle yapabilen bir Türkiye’de bizim yapmamız gereken çok işler var” dedi.

Külünk, Türkiye’ye dönük tehditler karşısında başarılı olmak için de doğrudan halkın iktidarı esaslı Cumhurbaşkanlığı sisteminin müesses nizama dönüşmesi gerektiğini kaydetti. Külünk, “Erdoğan’ın duruşu, bir beka duruşudur. Bir siyasi parti esaslı düşünülmemesi gereken bir zaman dilimindeyiz. İkinci Çanakkale sürecindeyiz” dedi. Külünk, 2019 için hedefin 60 artı 1 olması gerektiğini söyledi.

DÜŞMANLIK BÜYÜTTÜLER

Mustafa Kemal Atatürk’ün bulunduğu çizgiyi, “milli istiklalci çizgi” olarak tanımlayan Metin Külünk, Atatürkçülüğün bu ülkede belli çevreler tarafından kullanıldığına işaret etti. Külünk, şunları söyledi:“Birileri halen 15 Temmuz’a rağmen 28 Şubat hattını harekete geçirmek istiyor. Ne üzerinden? Yine Atatürkçülük üzerinden. dindarların Atatürk’le ilgili devlet adamlığı perspektifli düşünmesini engellemek için sürekli düşmanlık büyüttüler."

ABD GÜVENLİ DEĞİL

Külünk, Amerika’nın bölgede attığı adımlara işaret ederek, “Batı ve ABD artık Müslümanların güvenli adresi değildir. Suudi Arabistan üzerinden yaşananlara iyi bakın. Siz bir Ortadoğulu işadamısınız, paranızı ABD’ye ya da Londra’ya yatırır mısınız? Peki nereye gidersiniz? Orta vadede bu süreç Türkiye’nin güven katsayısını ve bu güvenin sonucu olarak da adres olma gücünü tahakküm edecektir” diye konuştu.

#Metin Külünk
#AK Parti
#ABD
6 yıl önce