|

21 Nisan şakası

İlkbaharın yarısını geride bıraktığımız bu günlerde, yurdun değişik köşeleri hala karakış şartlarını yaşıyor. Dün Doğu Andolu'yla beraber Bolu Abant’ta da soğuk havaya kar yağışı eşlik etti.

Yeni Şafak
04:00 - 22/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 20:42 - 21/04/2015 Salı
Yeni Şafak

Olumsuz hava koşullarının hüküm sürdüğü Erzurum, Ardahan ve Kars'a gece kar yağdı. Kar yağışının ardından kent merkezleri beyaza bürünürken, köy yollarının bir bölümü ulaşıma kapandı. Sibirya'dan gelen yüksek basıcın etkisi altına giren Erzurum, Ardahan ve Kars'ta, gündüz saatlerinde başlayan yağmur, gece saatlerinde yerini kara bıraktı. Kar yağışı ile birlikte hava sıcaklıklarında 4-6 derece arasında düşüşler kayedildi.



KÖY YOLLARI KAPANDI


Tipi halindeki kar yağışı, bazı köy ve mezra yollarının uşalıma kapanmasına yolaçtı. Belediye ekipleri, iş makineleriyle yolları kardan temizlerken tuzlama çalışması da yaptı. İlkbahar mevsimiyle birlikte çiçek açan ağaçların üzeri de karla kaplandı. Bölgede kar yağışı ulaşımda da aksa malara neden oldu. Yazlık


lastik takan vatandaşlar, karla kaplı yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Bazı esnaflar da kuşlar için kaldırımlara buğday bıraktı.



CUMA'YA KADAR DEVAM EDECEK


Soğuk ve yağışlı havanın önümüzdeki Cuma gününe kadar devam edeceğini açıklayan Meteoroloji uzmanları, dün gece en düşük hava sıcaklığının Erzurum, Ardahan ve Kars'ta 0 derece olduğunu bildirdi. Kar kalınlığı Erzurum'da 5, Kars ve Ardahan'da 4 santim oldu. Sarıkamış'ta ilçesinde öğrenciler, kartopu oynamanın keyfini yaşadı.



Abant kartpostal gibi


Bolu'nun doğa harikası Abant Tabiat Parkı'nda yağmur yağışı kara dönüştü. 21 Nisan'da yağan kar tatilcileri de şaşırttı. Abant Tabiat Parkı'nda ısı eksi 1 dereceye düşerken yeşil alanlar beyaza büründü. Abant'a tatil için gelenler kar yağışı altında gezintiye çıktı. 21 Nisan'da kar yağmasını fotoğraf çekerek kayda alan tatilciler, manzaranın tadını çıkartmayı da ihmal etmedi.


#Erzurum
#Ardahan
#hava durumu
#kar
9 yıl önce