|

22 at kesilmek üzereyken kurtarıldı

Adana'da kesilmek üzere olan 22 at kurtarıldı. Hayvanlar, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı'na alındı. Atların etlerinin kaçak olarak yapılan sucuklarda kullanıldığı belirtildi.

Yeni Şafak
12:58 - 9/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:27 - 9/03/2016 Çarşamba
DHA

Adana'da farklı dönemlerde kesilmek üzereyken kurtarılan 22 at, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı'nda bakımları yapılıyor.



Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Ali Yakan, eti kaçak olarak yapılan sucuklarda kullanıldığını belirttiği atların, barınakta özel bir alanda tutulduğunu söyledi. Yakan, "Bu hayvanlar sucuk yapılmak üzere, kesilmek üzere yakalanan hayvanlardır. Atlarımıza çok iyi bakıyoruz. Kesilmek üzereyken kurtarılan atların içinde hamile olanlar vardı. Onlar doğum yapınca 2 de tayımız oldu. Şu anda 7-8 aylık oldular. Hamile falan demeden kötü amaçlı insanlar bu hayvanları alıyorlar, kesiyorlar. Sucuk olarak veya başka bir amaçla et olarak piyasaya sürüyorlar. Biz de bu hayvanlara şu anda gördüğünüz gibi burada bakıyoruz. Hepsi mutlular, karınları doyuyor, tedavileri yapılıyor" dedi.


#kaçak
#et kesimi
8 yıl önce