|

227 hakim savcı daha ihraç edildi

HSYK 2. Dairesi, dün açıkta bulunan hakim ve savcıların durumunu görüşmek üzere toplandı. Daire hala açıkta bulunan 270 civari hakim ve savcıdan FETÖ ile bağlantılı olduğu net olarak tespit edilen 227'sinin meslekten ihracına karar verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/02/2017 Salı
Güncelleme: 02:49 - 21/02/2017 Salı
Yeni Şafak
HSYK
HSYK

Bu karar ile yargıdan ihraç edilenlerin sayısı 3 bin 886'yı bulurken, toplam 4 bin 176 yargı mensubu hakkında işlem yapıldığı öğrenildi. HSYK'nın daha önce FETÖ şüphesi nedeni ile açığa alınan ancak hakkında yeterli delil elde edilmeyen 200 civarında hakim ve savcıyı ise mesleğe iade ettiği belirtildi.



SARI LİSTE MERCEK ALTINDA


HSYK'nın bu süreçten sonra sarı listeye aldığı bin 300 civarında hakim ve savcıyının durumunu inceleyeceği belirtildi. Bu kişilerden FETÖ ile iltisakı tespit edilenler hakkında da disiplin sürecinin işletileceği kaydedildi.



BYLOKÇU KİMSE KALMADI


Konuyla ilgili açıklama yapan HSYK Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, kakimler ve savcılar hakkındaki soruşturmaların 7 ildeki başsavcılıklarca yürütüldüğünü ve yapılan değerlendirmelerin HSYK'ya iletildiğini belirtti. “Genel Kurul'da çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor" diyen Yılmaz, "Yargıyı tekrar çeteden arındırmak ve güvenilir bir yapıya kavuşturmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. Yılmaz ayrıca, şimdiye kadar ByLock kullandığı iddia edilen bin 760 hakim ve savcının tamamının meslekten ihraç edildiğini belirterek, “Şu an ByLock kullanıp da görev başında olan bir tek hakim ve savcı yok” diye konuştu.


#HSYK
#FETÖ
7 yıl önce