|

23 yıllık matem düğünle bitti

Siirt'in Bayraktepe köyünde 1994’te PKK’lı teröristlerce 11 kişinin katledilmesiyle başlayan matem, Arafat Özbey ve Nurcan Nas çiftinin düğünüyle sona erdi. Düğüne katılan köy sakinleri, davul zurna eşliğinde halay çekip eğlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:09 - 12/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Siirt’in Bayraktepe köyünde 1994 yılında PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda aralarında çocukların da olduğu 11 sivilin katledilmesiyle başlayan matem 23 yıl sonra bitti. Köy muhtarı Abdurrezak Özbey’in oğlunun düğünüyle biten matem sonrası köylüler, düğünde davul zurna eşliğinde halay çekip eğlendi.

BURANIN GERÇEK SAHİBİ BİZİZ

23 yıllık matemin ardından görkemli bir düğün yapma kararı aldıklarını söyleyen Köy muhtarı ve damadın babası Abdurrezak Özbey, PKK’lı teröristlerin saldırısında öldürülenler arasında annesi Büşra Özbey’in de olduğunu belirtti. Teröre inat için 23 yıllık yası sona erdirdiklerini vurgulayan Özbey, şöyle devam etti: "Katliamdan ötürü yas tutuğumuz için düğünlerimizi yapmıyorduk. 23 yıl aradan sonra köyde ilk kez düğün düzenleniyor. Köyün muhtarı olarak yasın sona ermesini istedim. Düşmanlarımız, şehitlerimiz oldu diye buna sevinmesin. Bundan sonra düğünlerimizi yapacağız. Biz bu toprakların gerçek sahipleri olarak şehit de olsak düğünümüzü ve eğlence programlarımızı artık yapacağız."

TÜRKİYE ESKİSİ GİBİ DEĞİL

Terörle mücadelenin başarılı bir şekilde sürdürüldüğünün altını çizen Özbey, "Türkiye artık eski Türkiye değil. Devletimiz çok güçlendi. Bölgenin ve vatanın gerçek sahipleri olarak artık terörle anılmak istemiyoruz. Bizim de eğlenmeye, gülmeye, gezmeye ihtiyacımız var" diye konuştu.

TEKLİF DAMATTAN

Damat Arafat Özbey ise düğün yapma önerisini babasına kendisinin sunduğunu belirterek, "Bu vesileyle köydeki diğer bekarlara örnek olmak istiyorum. Bundan sonra terörü unutmak istiyoruz" dedi. 

#Siirt
#PKK
7 yıl önce