|

24 saatte 13 PKK'lı tutuklandı

Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına yurtiçi ve yurtdışında yaptıkları operasyonlarla karşılık verdi, son 24 saatte PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonlar sonucu 13 kişi tutuklandı.

Yeni Şafak
17:34 - 31/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 17:44 - 31/08/2015 Pazartesi
AA

KCK'nın temmuz ayında "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından terör örgütü PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozan eylemlerine devam ediyor.



Derlenen bilgiye göre, son 56 gündeki (7 Temmuz-31 Ağustos) terör saldırılarında, Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in de aralarında bulunduğu 68 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit edildi, biri İran uyruklu 19 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 274 kişi yaralandı.



Teröristlerce çoğunluğu tırlardan oluşan 239 araç ateşe verildi. Bu süreçteki çatışmalarda 110 terörist etkisiz hale getirildi, 14'ü yaralı 20 terörist yakalandı.



Yurtiçindeki operasyonlar


Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda 2 bin 237 kişi gözaltına alındı, bunlardan 572'si tutuklandı.



TSK'nın hava operasyonları


Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği operasyonlarda 943 terörist etkisiz hale getirildi.



Hava operasyonları sonucu yurtdışında yaklaşık 580 teröristin, yurtiçindeki operasyonlarda da 250-300 teröristin yaralandığı tespit edildi.



Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla da terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi.



Terör örgütü PKK, ölen teröristlerin bazılarının cesetlerini yanında götürüyor, bazı teröristlerin cesetleri ise oldukları yerde bırakılıyor.



Son 24 saatte yaşananlar


Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde PKK'lı teröristlerce ekip aracına ateş açılması sonucu yaralanan polis memuru İlker Narin, hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Saldırıda şehit düşen polislerin sayısı 2'ye yükseldi. Saldırıda, ağır yaralanan polis memuru Ahmet Gılıç, kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.



Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca polisevine düzenlenen silahlı saldırıda polis memuru Yılmaz Dikmen şehit düştü.



Van Jandarma Komutanlığının Komando Taburuna bölücü terör örgütü mensuplarınca roketatar ve el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.



Kars'ın Kümbetli köyünde, jandarma karakoluna terör örgütü PKK mensuplarınca uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı.



Hakkari'de düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK mensubu bir kadın silahıyla yakalandı.



Ağrı'da yol kesen terör örgütü PKK mensupları, bir kamyoneti ateşe verdi.



Şırnak'ın İdil ilçesinde teröristlerin yola döşediği patlayıcının zırhlı polis servis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 5 emniyet mensubu yaralandı.



Siirt'in Pervari ilçesinde terör örgütü PKK mensupları, beton santralindeki makineleri yaktı.



Siirt'te terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik operasyonda yakalanan 2 zanlıdan biri tutuklandı.



Şırnak'ta Cizre Belediyesi'nde denetim yapan İçişleri Bakanlığı müfettişlerini koruyan polislere silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, biri polis memuru 2 kişi yaralandı.



Gaziantep'te, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 14 kişiden 12'si tutuklandı.



Şırnak'ın Silopi ilçesinde yol kesen PKK'lı teröristler 5 tırı ateşe verdi.



#pkk
#operasyon
#terör
9 yıl önce
default-profile-img