|

25 askerin şehit olduğu bölge temizlenecek

2012 yılında 25 askerin şehit olduğu Afyon'daki 41. Mühimmat Bölük Komutanlığı'nın, yaz aylarında çıkabilecek ot yangınlarına karşı temizlenmesi talebi kabul edildi. Patlamaya ilişkin devam eden dava, savcının mütalaasını hazırlaması için ertelendi.

Yeni Şafak
15:06 - 25/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:11 - 25/05/2016 Çarşamba
Diğer
Afyonkarahisar'da 25 askerimizin şehit olduğu patlamayla ilgili dava sürüyor.
Afyonkarahisar'da 25 askerimizin şehit olduğu patlamayla ilgili dava sürüyor.

Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlamayla ilgili davanın duruşması savcının mütalaasını hazırlanması için 20 Temmuz'a ertelendi. Askeri mahkeme, 41. Mühimmat Bölük Komutanlığı'nın, yaz aylarında çıkabilecek ot yangınlarına karşı temizlenmesi talebini kabul etti.



5 Eylül 2012'te Afyonkarahisar 41. Mühimmat Bölük Komutanlığı'nda mühimmat deposundaki patlamada 25 askerin şehit olmasıyla ilgili davanın görülmesine Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'nın bünyesindeki Askeri Mahkeme'de devam edildi. 15. duruşmaya tutuksuz sanıklar Albay Veysel Özbay, Binbaşı Ali Duran ve Üsteğmen Tuncay Aydın vareste tutulmaları nedeniyle katılmadı. Duruşmada şehitlerin yakınları ile avukatlar hazır bulundu.



Patlamanın yeri temizlenmelidir


Habertürk gazetesinde yer alan habere göre, Askeri Mahkeme Heyeti Başkanı Hakim Yüzbaşı Yusuf Hatip, olayın meydana geldiği bölgenin patlamadan sonra temizlenmediği ve yaz aylarında çıkabilecek ot yangınlarına karşı 41. Mühimmat Bölük Komutanlığı'nın kendilerinden bölgenin temizlenmesi için talepte bulunduğunu belirtti. Şehit askerlerden Onur Fikret Dülger'in babası Zekai Fırat Dülger de mahkeme heyetine bölgede temizlik yapılmak istenmesine bir anlam veremediğini söyleyerek şöyle konuştu: "Biz 3.5 yıldır oraya gittik, dualar okuduk. Geçen ay yapılan keşif sırasında olay yerinde bir bomba bulundu. Bu bomba olaydan sonra mı konuldu? O bölgenin ot yangınına karşı temizlenmek istendiği bildirilmiş ama keşif sırasında görüldüğü gibi orada ot yok. Bu temizleme işine anlam veremedim. Orada görülen bombanın incelenmesini istiyorum. Soruşturmanın genişletilmesini talep ediyorum. Biz 3.5 yıldır gidip gelmekten mutluluk duymuyoruz. Bize göre mahkeme taraflı davranıyor."



Dosya karara bağlansın


Şehit askerlerden Tolga Taştan'ın babası Ali Taştan da olay aydınlığa kavuşana kadar davanın takipçisi olacaklarını söyledi. Şehit yakını avukatlarından Sevgin Karaca da askeri mahkeme heyetinden dosyanın karara bağlanmasını istedi. Avukat Karaca, "Yargılama 3.5 yıldır sürüyor. Şehit yakınları duruşmaya gelirken çevredeki çöpleri toplayan askerleri bile görünce sinir krizleri geçiriyor. Deliller toplandıysa tüm taleplerden vazgeçilip savcının mütalaa vermesini istiyoruz" dedi.



Mütalaa için ertelendi


Askeri Mahkeme, 41. Mühimmat Bölük Komutanlığı'nın bölgenin temizlenmesine ilişkin talebini kabul etti. Savcı Binbaşı Burak Özcan'ın mütalaasını hazırlaması için de duruşma 20 Temmuz'a ertelendi.


#Afyonkarahisar patlama
#41. Mühimmat Bölük Komutanlığı
8 yıl önce