|

2.turda da sürpriz yok

“Cumhurbaşkanlığı sistemini” içeren Anayasa değişiklik teklifinin ikinci tur görüşmeleri başladı. Genel Kurul'da oturum saat 14:00'te başladı ancak HDP ve CHP'nin grup önergeleri sebebiyle oylamaya 18:00 sıralarında geçilebildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:23 - 19/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

Saat 00:30 itibariyle teklifin ilk 5 maddesi kabul edilmiş, 6. maddenin görüşlerine başlanmıştı. 1. Madde 345, 2. madde 342, 3. Madde 342, 4.madde 342, 5. madde ise 342 kabul oyu ile TBMM'den geçti. Oylamada 3 bakan adına diğer bakanlar vekaleten oy kullandı.



Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli, oylarını partilerinin milletvekilleriyle kullandı. Başbakan Yıldırım her oylama öncesinde AK Parti kulisinde oturarak vekillerle ve gazetecilerle sohbet etti.


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, oyunu atmaya giderken CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile el ele tutuştu. O anlar foto muhabirler tarafından görüntülendi.



“DEVLET BEY LAF İSRAFINI SEVMEZ”


Birinci oylamanın ardından gazetecilerle ayaküstü kısa bir sohbet gerçekleştiren Başbakan Yıldırım, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından açıklama yapmamasını “Devlet Bey laf israfını sevmiyor” sözleriyle değerlendirdi. Başbakan Yıldırım, gazetecilerin CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun twittter üzerinden yüklendiğini söylemeleri üzerine ise “Ne yapabilir ki başka?” dedi.


#Kemal Kılıçdaroğlu
#Levent Gök
#Binali Yıldırım
7 yıl önce