|

3 ay önce de suikast atlatmış

Tacikistan muhalif hareketinin lideri Umarali Kuvatov’un peşine geçtiğimiz aralık ayında da iki kişinin takıldığı ve güvenlik gerekçesiyle Kırklareli’ne gittiği öğrenildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan ve aralarında Süleyman Qayumov’un da bulunduğu üç kişinin emniyetteki sorgusu sürüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/03/2015 Salı
Güncelleme: 21:14 - 9/03/2015 Pazartesi
Yeni Şafak
Fatih’te uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Tacikistanlı muhalif lider Umarali Kuvvatov’un Aralık ayında da bir suikast girişimini Kırklareli’ne giderek atlattığı öğrenildi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Umarali Kuvatov’a yönelik suikastla ilgili olarak aralarında Süleyman Qayumov’un da bulunduğu 3 kişiyi gözaltına aldı. Tacikistan uyruklu olduğu belirlenen 3 kişinin Esenyurt’da bir yerde gizlendikleri sırada gözaltına alındığı gelen bilgiler arasında. 

KANINDA ZEHİR TESPİT EDİLDİ

Süleyman Qayumov’la birlikte yakalanan diğer iki kişinin de tetikçilik ve gözcülük yaptığı belirtiliyor. Öldürülen Tacik muhalif lider Umarali Kuvatov’un, geçtiğimiz Aralık ayında İstanbul Yabancılar Şube Müdürlüğü’nde gözaltına alındığı, şube önünde şüpheli kişilerin görülmesinin ardından herhangi bir suikasta karşı Kuvatov’un Kırklareli’ne gönderildiği öğrenildi. Toprağa verilen Kuvatov’un Adli Tıp’dan gelen bilgilere göre kanında da zehir bulunduğu tespit edildi.

ÖNCE SÜLEYMAN EVDEN ÇIKTI

Cenazede konuşan Kuvatov’un yakın arkadaşı Hüseyin Aşuruf, yemekten sonra Süleyman adlı kişinin kendini iyi hissetmediğini ifade ederek dışarı çıktığını, Süleyman’ın ardından Kuvatov’un da evden çıktığını söyledi. Aşuruf, ‘’Biz sokağa indiğimizde evden 50 metre uzaklıkta Kuvatov ensesinden vurulmuş bir şekilde yerde yatıyordu. Kuvatov’un katili Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahmannov’dur. Bu katillerin bir an önce yakalanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Tacik lidere son görev

Geçtiğimiz hafta Fatih’te silahlı saldırı sonucu öldürülen Tacikistanlı muhalif lider Umarali Kuvatov ailesi ve yakınları tarafından gözyaşları arasında uğurlandı. Tacikistan’daki “Grup 24" adlı muhalif hareketin lideri olarak bilinen Kuvatov’un cenazesi, dün öğle namazını müteakip Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Kilyos Mezarlığı’nda toprağa verildi. Kuvatov’un cenazesine İstanbul’da yaşayan Tacikistan vatandaşlarının yanı sıra eşi Kumriznisa ve çocukları da katıldı. 

EŞİNİN TABUTUNA SARILARAK AĞLADI

Cenazede babasının fotoğrafına sarılarak öpücükler yağdıran 4 yaşındaki Aişe, gören herkesi duygulandırırken, muhalif lider Umarali Kuvatov’un acılı eşi Kumriznisa, uzun süre kocasının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Tercüman aracılığı ile basın mensuplarına açıklamada bulunan Kuvatov’un eşi Kumriznisa Kuvatov, ‘‘Türkiye Cumhuriyetinden katilleri yakalamasını istiyorum. Biz bu cinayetin Tacikistan Devlet Başkanı tarafından yaptırıldığına inanıyoruz. O ne kadar zalimmiş ki 5 çocuğumu da öldürmek istedi. Yemeklere zehir koymuşlar” dedi.
#Fatih
#Umarali Kuvvatov
#Kırklareli
9 yıl önce