|

3 bakan Sur'da

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Diyarbakır Sur’da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüştü. Bakan Ünal, “Bugün devlet, şefkat eliyle burada” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/04/2016 Cuma
Güncelleme: 01:24 - 1/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

Diyarbakır'daki temaslarını sürdüren Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile Valilik Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenlendi. Bakan Ünal, bir süre önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile başlattıkları şehir ve kültür ile kültür politikalarının şehirler üzerinden somutlaştırılması çerçevesinde, çalışmanın bir ayağını da bu vesileyle konuşmuş olduklarını söyledi.



DİYARBEKİR'DEN VAZGEÇMEYİZ


Bakan Ünal, “Geçtiğimiz 13 yıl içerisinde biliyorsunuz Diyarbekir'imizde birçok tarihi doku ihya edildi. Bugün devlet, şefkat eliyle burada. Devlet ihya, imar, inşa, kültür, sanat ve çevre için burada. O nedenle herhangi bir şekilde birileri engellemeye kalkışsalar, birileri maalesef ideolojik angajmanları ve talimatla hareket etseler de birileri maalesef yalanı ve iftirayı ısrarla bir propaganda biçimine dönüştürseler de biz Diyarbekir'den vazgeçmeyiz. Çünkü o 5 bin yıllık kadim gelenek. Bizim için, Sur-i Sultani ne ise Diyarbakır Surları da odur” şeklinde konuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki kamulaştırma kararıyla ilgili bilgi verdi.



TOKİ SUR'A GİRMEYECEK


Sarı, “Sur'da bahsedildiği gibi TOKİ'nin yüksek katlı konutları olacak, orada bir rant elde edilecek, insansızlaştırılacak, başka insanlar getirilecek gibi bu iddialar kesinlikle karşılıksızdır ve yanlıştır. Böyle bir şey olmayacak" dedi. Yılmaz, Ünal ve Sarı, Sur ilçesinde bulunan ve teröristlerin saldırısı sonucu yanan tarihi Fatih Paşa Camisi ve operasyonlar ile arama tarama çalışmaların bittiği mahallelerde inceleme yaptı.


#Cevdet Yılmaz
#Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı
#Mahir Ünal
8 yıl önce