|

3 başkan istifa edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan istifa etmelerini istediği Ankara, Bursa ve Balıkesir belediye başkanları ile ilgili son sözü söyledi: İstifalarını en kısa zamanda vereceklerine inanıyorum. Bu istifayı vermenin onlar da hazırlığı içerisindeler. Aksi takdirde gereği ne ise yapılacaktır.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/10/2017 Cuma
Güncelleme: 09:00 - 20/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bazı belediye başkanlarından istenen istifalara ilişkin soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“Şu an itibarıyla üç belediye başkanımız istifalarını verdiler. Şimdi üç belediye başkanımız daha var. Onların da istifalarını en kısa zamanda vereceklerine inanıyorum. İlgili arkadaşlarımız görüşmeleri yaptılar ve şu anda da zannediyorum bu istifayı vermenin onlar da hazırlığı içerisindeler. Aksi takdirde, yine söylüyorum, gereği ne ise gereği yapılacaktır. Çünkü yetkili kurullarımız, bu konuyla ilgili kararını vermiştir.

GEREĞİNİ YAPMALARI LAZIM

Şu anda bizim sürecimiz arkadaşlarımızla ilgili özellikle bir olumsuzluk sürecini tahrik etmek değil tam aksine teşkilatımızın bu noktada varmış olduğu bir karar sürecidir. Bu karar sürecini biz kendileriyle de değerlendirdik ve ona göre de burada böyle bir adımın atılmasının gereğini söyledik. Çünkü biz sıradan bir parti değiliz. Bu bir sıradan hareket de değildir. Bu bir davadır. Dolayısıyla bu davanın içerisinde yer alan arkadaşlarımız bu sistemin nasıl çalıştığını aslında çok iyi bilirler. Çok iyi bildiklerine göre de onlar da bize kalmadan gereğini yaparlar, yapmaları lazım. Bunu kendilerine zaten tebliğ ettik. Ben, Başbakan arkadaşım ve konuyla ilgili sorumlu Genel Başkan Yardımcım.”

AYNI KADERİ PAYLAŞIYORUZ

Nijerya’da eli kanlı terör örgütleri nasıl varsa, Nijerya yönetimi bu terör örgütleriyle nasıl mücadele ediyorsa, Türkiye’nin de terör örgütleriyle böyle bir mücadelesinin olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Terör konusunda aynı kaderi paylaşıyoruz. Boko Haram terörü, Nijerya’da binlerce masum insanın ve oradaki mazlum, mağdur insanların ne yazık ki hayatına mal oldu. Bizim nazarımızda Boko Haram, FETÖ ya da DEAŞ arasında hiçbir fark olmadığını ifade etmek istiyorum. Terörle yürüttükleri mücadelede Nijeryalı dostlarımızın yanındayız” dedi.

FETÖ’YE KARŞI İŞBİRLİĞİ BEKLİYORUZ

Erdoğan, Nijerya’nın makamlarından geçen yıl 250 vatandaşımızı şehit eden FETÖ ile mücadele konusunda aynı iş birliğini beklediklerini vurgulayarak, “FETÖ’nün eğitim kurumlarını, o ülkenin vatandaşlarına hizmet için değil, kendine militan devşirmek için kullandığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Ülke olarak FETÖ ile mücadelemizi sadece kendimiz için değil, aynı zamanda dost ve kardeşlerimizin güvenliği için de yürütüyoruz. FETÖ’ye karşı iş birliği konusunu masaya yatırdık ve bu konuyu görüştük. İnşallah önümüzdeki dönmede sonuç alıcı adımlar atacağımıza inanıyorum” diye konuştu.


Stratejik ortaklığı masaya yatırırız

 Erdoğan, TRT World Forum’un kapanış oturumunda ise vizeyi askıya alan ABD’ye rest çekti: Kalkıyor, hemen bir paragraf ‘Vizeleri kaldırdık.’ Bunu diyen kim? Ankara’da büyükelçi, kim bu büyükelçi? Koskoca ABD adına stratejik ortağına bir paragrafla ‘Vizeleri kaldırdık’ diyebiliyorsa o zaman ben bu stratejik ortaklığımı masaya yatırırım.


  • ABD ile ortaklığı masaya yatırırım
  • TRT World Forum’da konuşan Erdoğan, “Dünyada adalet yok. Güçlü olanın haklı olduğu sanılıyor.
  • Dünya 5’ten büyüktür diyorum. Dünya artık 2. Dünya Savaşı’nın şartlarında değil. Bir değişim olması gerekiyor” dedi.
  • Konuşmasında Batılı ülkeleri terör örgütlerine sahip çıkmaları nedeniyle eleştiren Erdoğan, “İsim vererek konuşacağım, gizli konuşmanın hiçbir anlamı yok. Çünkü şu anda TRT World, bütün dünyaya bu yayını yapıyor. Herkesin bazı gerçekleri bilmesi lazım. Bakın Almanya’ya ben PKK ile ilgili 4 bin 500 dosya verdim ve bu 4 bin 500 dosyanın hiçbirinden bize geri dönüş olmadı. Bunların hepsi elini kolunu sallaya sallaya başta Almanya olmak üzere Avrupa’da dolaşıyor. Hani PKK, Avrupa Birliği kayıtlarında terör örgütü olarak görülüyordu? FETÖ terör örgütü aynı durum onunla da ilgili var. Açık ara seçim kazanan partim kalkıp Batı tarafından yargılanıyorsa, ben bu Batı’dan şüphe duyarım” diye konuştu.

ABD’nin terör örgütü FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’i himaye etmesinden duyulan rahatsızlığı da dile getiren Erdoğan, vize skandalıyla ilgili de “Vizeleri kaldırdık diyen kişi, ABD’nin Ankara’daki Büyükelçisi. Koskoca stratejik ortağına bir paragrafla bunu yapıyorsan ben bu ortaklığı masaya yatırırım” dedi.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Belediye Başkanı
#İstifa
#ABD
7 yıl önce