|

3. dönem olanlar da başvurabilecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Atalay, 3 dönem kuralına ilişkin "3 dönemlik olduğu için 25. dönemde aday olmayanlar şimdi 26. dönem olduğu için başvurabilecekler. Kural tamamen kalkmıyor ama tüzüğümüzde böyle bir düzenleme yapılıyor" dedi.​

Yeni Şafak
22:55 - 28/08/2015 Cuma
Güncelleme: 23:45 - 28/08/2015 Cuma
AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, 3 dönem kuralına ilişkin "3 dönemliklerle ilgili adaylıkta bir düzenleme yapılıyor. 3 dönemlik olduğu için 25. dönemde aday olmayanlar şimdi 26. dönem olduğu için başvurabilecekler. Ayrıca bu kısa sürede 3. dönem olmuş olanlar da yine adaylık için başvurabilecekler. Kural tamamen kalkmıyor ama tüzüğümüzde böyle bir düzenleme yapılıyor" dedi.



Atalay, 3 dönem kuralıyla ilgili, "3 dönem kuralıyla ilgili geçen MKYK'da karar verilmişti. Şu anda bir tüzük komisyonumuz var, çalışıyor. 3 dönemliklerle ilgili adaylıkta biliyorsunuz bir düzenleme yapılıyor. Yani 25. Dönem olan, benim durumumda olanlar, 3 dönemlik olduğu için 25. Dönem'de aday olmayanlar şimdi 26. Dönem olduğu için başvurabilecekler. Ayrıca bu kısa sürede 3. dönem olmuş olanlar da yine adaylık için başvurabilecekler. Kural tamamen kalkmıyor ama tüzüğümüzde böyle bir düzenleme yapılıyor. 3 dönemle ilgili çözümlememiz bu şekilde." diye konuştu.









#AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü
#Beşir Atalay
#AK Parti MKYK
9 yıl önce