|

Deniz Baykal 3. kez ameliyat oldu

CHP'li vekil Deniz Baykal, beyninde oluşan basınç nedeniyle 3. kez ameliyat edildi.

Yeni Şafak
23:00 - 17/10/2017 Salı
Güncelleme: 00:51 - 18/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a beyninde oluşan basınçtan dolayı üçüncü kez operasyon yapıldı.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi’nde tedavisi süren eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a üçüncü kez operasyon yapıldı. Beyninde oluşan basınçtan dolayı operasyon yapılan Baykal’a ardından tomografi çekildi. Tomografi sonucunu değerlendirmek için doktorlar toplantıya girdi.

CHP'li vekilden ilk açıklama

Baydar, Baykal'ın tedavi gördüğü İbn-i Sina Hastanesi'nin bahçesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ameliyat sonrası cilt altında kanama, hematom olduğunu belirten Baydar, söz konusu hematomun beyne baskı yapmaması amacıyla temizlendiğini bildirdi.

Baykal'ın uyutulmaya devam edildiğini aktaran Baydar, "Hematom boşaltılmasından sonra yapılan kontrol tomografisinde bugüne kadar yapılan tüm işlemlerden sonra beynin en rahat pozisyonda olduğunu gördük.
İnşallah başka bir komplikasyon olmadığı takdirde bu şekilde devam edecek
." bilgisini paylaştı.

Açılan bölgenin kanlanmasını korumak istediklerini belirten Baydar, kan sulandırıcının da kanamayı artırdığını ifade etti.

Baydar, hem ameliyat sonrası cilt kanamasının olmaması hem de konulan stentin çalışması için gayret sarf edildiğini kaydetti.

Cilt altındaki hematom temizlendi

Yapılan müdahalenin üçüncü bir cerrahi operasyon olup olmadığının sorulması üzerine Baydar, şu yanıtı verdi:

"Operasyon olarak adlandırmayalım, operasyon yapıldı ancak bu cilt altına olan kanama beyne basınç yapmaması için, enfeksiyon koşullarının olmadığı ortam, steril ortam ameliyathane ortamıdır. Orada temizlenerek, ameliyat şartlarında yapıldı. Cilt altındaki hematom temizlenmiş oldu."

Baydar, Baykal'ın bilgisayarlı tomografi ile takip edilmeye devam edildiğini de sözlerine ekledi.

Fransa dönüşü hastaneye kaldırıldı

Baykal, Fransa Strasbourg’daki Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin Genel Kurulu’na katılıp yurda döndükten sonra gece yarısı yüksek ateş, solunum sıkıntısı ve çarpıntı nedeniyle özel bir hastaneye kaldırılmıştı. Fransa’da zatürree hastalığına yakalandığı belirlenen Baykal’ın konuşma ve yürüme yetisinde bozukluk fark eden hekimler MR ve tomogrofisini çektikten sonra Baykal’ın beyninde pıhtı olduğunu tespit etmişti.

#Deniz Baykal
7 yıl önce