|

3 kişinin öldüğü kaza sonrası sedyede tutuklandı

Kastamonu'da 3 kişinin yaralandığı kazadan yaralı kurtulan cip sürücüsü Sema Korkmaz, taburcu olduktan sonra sedye üzerinde sevk edildiği adliyede tutuklandı. Bir gece tutuklu kalan Korkmaz, avukatının itirazı sonucu tahliye edildi.

Yeni Şafak
13:39 - 12/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 11:45 - 12/05/2016 Perşembe
DHA
Kastamonu'da Sema Korkmaz yönetimindeki cip ile bir otomobil çarpıştı. Otomobildeki 3 kişi hayatını kaybetti, Korkmaz ve yanındaki 3 kişi de yaralandı.
Kastamonu'da Sema Korkmaz yönetimindeki cip ile bir otomobil çarpıştı. Otomobildeki 3 kişi hayatını kaybetti, Korkmaz ve yanındaki 3 kişi de yaralandı.

Kaza, geçen 6 Mayıs'ta Kastamonu-Karabük yolunun Araç Bostan Köyü mevkiinde meydana geldi. Şerit ihlali yapan Sema Korkmaz yönetimindeki 34 JL 8408 plakalı cip, karşıdan gelen 45 yaşındaki Murat Akyüz yönetimindeki 34 FN 0457 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Otomobil sürücüsü Murat, yanında bulunan annesi 76 yaşındaki Semiha ve babası aynı yaştaki Recep Akyüz kaza yerinde öldü. Cip sürücüsü Sema Korkmaz ile yanında bulunan Fatma Yokuşoğlu, Ayten Dirin ve Murat Karakaya yaralandı.



Kastamonu'da özel hastanede tedavi altına alınan sürücü Sema Korkmaz, tedavisinin ardından dün taburcu edildi. Sedye üzerinde ambulansla Kastamonu Adliyesi'ne getirilen Sema Korkmaz, Araç Adliyesi'nde nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine video konferans sistemiyle ifade verdi. Korkmaz, şöyle dedi:



"Köyümden çıktım, İstanbul'a gidiyordum. Yaklaşık 7 kilometre stabilize yoldan geldim. Tali yoldan ana yola çıktıktan sonra 50 metre ana yolda gittim, hiç araç yoktu. Kendi şeridimde seyrediyordum. Tali yoldan çıktığım için süratim 50 kilometre bile yoktu. Ani bir patlama oldu. Karşı araç çok süratliydi. Benim kusurum yoktur."



Bilirkişi raporunda asli kusurlu bulunan Sema Korkmaz, 'Birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak' suçundan tutuklandı. Korkmaz, sedye üzerinde ambulansla götürülerek Kastamonu E Tipi Cezaevi'ne konuldu. Ancak Korkmaz'ın avukatı Mehmet Çiftçi, müvekkilinin sedyeden kalkamadığı, sağlık durumunun cezaevinde kalmaya uygun olmadığı gerekçesiyle Kastamonu Sulh Ceza Mahkemesi'ne itiraz etti. Mahkeme, itirazı haklı bularak Sema Korkmaz'ın sağlık durumu nedeniyle kaçma şüphesi olmadığını gözönünde bulundurup tahliye kararı verdi. 1 gece cezaevinde tutulan Sema Korkmaz, bu sabah tahliye edildi.

#Otomobil
#Trafik kazası
8 yıl önce