|

3. köprüde son 55 metre

İstanbul'un iki yakasını üçüncü yerden birleştirecek Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde, iki kıtanın birleşmesine 55 metre kaldı. Son üç tabliyenin üretimi, bağlantı yolları, tünel ve kavşak çıkışları için çalışmalar sürüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:47 - 26/02/2016 Cuma
Yeni Şafak

Cumhuriyet tarihinin en önemli alt yapı projelerinden Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki son durum havadan görüntülendi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın, ağustos ayında bağlantı yolları ve kavşaklarıyla beraber açılışa hazır hale geleceğini açıkladığı köprüde, kıtaların birleşmesine 55 metre kaldı. Kalan son 3 tabliyenin üretimiyle bağlantı yolları, tünel ve kavşak çıkışları için de çalışmalar devam ediyor. Dünyada “kuleler arası açıklığı en fazla” köprü özelliğine sahip büyük proje, açılışı öngörülen sürede tamamlanırsa “en kısa sürede tamamlanan köprü” unvanını da elinde bulunduracak.



2023'TE DÜNYA EKONOMİSİNDE




İstanbul'un şehir içindeki ve mevcut boğaz köprülerindeki trafik sıkışıklığını azaltarak güvenli ve konforlu trafik akışı sağlamak amacıyla inşa edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu'nun 60 kilometresi otoyol, 35 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere 95 kilometre uzunluğundaki Odayeri-Paşaköy kesiminde yer alıyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 59 metrelik genişliğiyle dünyanın en geniş, bin 408 metrelik ana açıklığıyla üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun, 320 metreyi aşan yüksekliğiyle ise dünyanın en yüksek kulesine sahip asma köprüsü olacak. 4,5 milyar lira yatırım maliyeti bulunan proje, Güney Koreli ve Türk mühendislerin gayretiyle yükseliyor. 3. Boğaz köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen Türkiye'yi, bu hedefine daha da yaklaştıracak ve çağdaş Türkiye'nin simgelerinden olacak.


#Yavuz Sultan Selim Köprüsü
#Kuzey Marmara Otoyolu
#3. köprü
8 yıl önce