|

3 şehide veda

Mardin Nusaybin’de PKK’nın saldırısında şehit düşen 3 asker memleketlerinde son yolculuğuna uğurlandı. Uzman Çavuşlar Mehmet Kılınç Malatya’da, Ferhat Aktaş Adana’da ve Uzman Onbaşı Cengiz Poyraz’ın cenazesi Bursa’da toprağa verildi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 10/05/2016 Salı
Güncelleme: 23:31 - 9/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Nusaybin İlçesi'nde teröristlerin patlattığı bombayla şehit olan uzman çavuş Mehmet Kılınç, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Gözene Mahallesi'nde gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Eşinin şehit olduğu haberini Adıyaman'da alan Ceyda Kılınç cenaze sırasında zaman zaman fenalaştı. 6 aylık hamile olan Ceyda Kılınç'a sağlık görevlileri müdahale etti.



GEREKİRSE BEN DE GİDERİM


Şehit uzman Çavuş'un cenazesi yaklaşık bin kişinin katıldığı cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Şehit uzman çavuş'un cenazesi sırasında baba Teyyar Kılınç, “vatan sağolsun. Gerekirse oğlumun yerine ben giderim” dedi. Cenaze namazının ardından şehidin cenazesi 2'nci Ordu askeri bandosu çaldığı marş eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.



VATAN SAĞOLSUN


Uzman Çavuş Ferhat Aktaş'ın cenazesi ise, memleketi Adana'nın Feke İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Cenaze töreninde oğlu için gözyaşı döken acılı anne Elif Aktaş, “2 ay önce Kozan'a gelmişti. Evimize bir bayrak asmıştı. Üniformasını çok seviyordu. En son önceki gün beni aradı, Anneler Günü'mü kutladı. Şimdi de Anneler Günü hediyesi olarak kendi geldi. Vatan sağolsun” dedi.





BURSA'DA TOPRAĞA VERİLDİ


Jandarma Uzman Onbaşı Cengiz Poyraz da Bursa'da toprağa verildi. Ezine, babası Yakup Poyraz ile nişanlısı Sümeyra Okur ve kız kardeşine taziyede bulundu. Ezine ve Yakup Poyraz çifti, oğullarının Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak ağladı. Şehidin naaşı, ikindi vakti İl Müftüsü Mehmet Emin Ay'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Hamitler Mezarlığı'nda defnedildi.



BİR ACI HABER DAHA


Nusaybin İlçesi'nde teröristlerin ateş açması sonucu Uzman Çavuş Engin Şahin şehit düştü. Şehit Şahin'in Edirne'deki baba ocağına acı haber ulaştı.


#Şehit
#Cengiz Poyraz
#Ferhat Aktaş
#Mehmet Kılınç
8 yıl önce