|

3 yılda iki bacağını kaybetti hayata küsmedi

Afyonkarahisar'ın Kızılören ilçesinde 3 çocuk babası 47 yaşındaki Salih Topak'ın iki bacağı 3 yıl içinde kesildi. Evde sürünerek hareket etmesine rağmen hayata küsmeyen Topak, "Kendimi sağlam bir insandan daha sağlam görüyorum" dedi.

Yeni Şafak
11:25 - 5/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 11:36 - 5/12/2016 Pazartesi
DHA
Salih Topak
Salih Topak

Kızılören'de oturan, evli ve biri üniversite, diğerleri lise öğrencisi 2 kız, 1 erkek çocuk babası Salih Topak, 1999 yılında Eskişehir'de muavin olarak çalıştığı yolcu otobüsünün altında kalarak felç oldu. Ankara'da 107 gün tedavi gören Topak, koltuk değneği kullanmaya başladı. Egzersizle koltuk değneklerinden kurtulan Topak, 2013 yılında bacağındaki damar daralması nedeniyle tedaviye alındı. Sol bacağı diz altından kesilen Topak'a protez takıldı.



Malulen emekli edilip maaş bağlanan Topak, ailesinin geçimini bu şekilde sağlamaya çalıştı. Topak, eşi tiroid kanseri olunca tedavi masraflarını karşılamak için sokakta ekmek satmaya başladı. Yaklaşık 3.5 ay önce Salih Topak'ın sağ ayağında da yara oluştu. Yara büyüyünce Topak, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'ne tedavi için gitti. Burada 80 günlük tedavisi sonrası Topak'ın sağ bacağı da aynı rahatsızlıktan diz altından kesildi.



Çalışamaz oldu


Diğer bacağı da kesilince ekmek satamadığını anlatan Topak, hem kendisi hem de eşinin tedavisi için daha fazla para gerekince 20 bin lira kredi çektiğini kaydetti. Bin 300 lira maaş aldığını, bunun yüzde 80'inin kredi borcuna kesildiğini anlatan Topak, kendisine baktığı için de evde bakım ücreti olarak eşine ayda 930 lira ödendiğini belirtti.



Oturdukları ev amca çocuklarıyla müşterek olduğu için izale-i şuyu (ortaklığın giderilmesi) davası açıldığını aktaran Topak, tüm bunlara rağmen yaşama sıkı sıkı bağlanmaya çalıştığını söyledi.



Topak, "Biraz sıkıntı çekiyorum ama kendimi bütün bunlara rağmen özürlü bir insan gibi görmüyor, toplumdan uzaklaşmıyorum. Kendimi sağlam bir insandan daha sağlam görüyorum. Çünkü hayata bu şekilde tutunabiliyorum. Her sağlam insan bir özürlü adayıdır. Eşim de Allah razı olsun kendi hasta olmasına rağmen yardımcı oluyor. Bazen çocuklarım yardımcı oluyor. O kadar zor günler geçiriyorum. Yine de şükürler olsun" ifadesini kullandı.



Muhtardan destek


Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Yusuf Akpınar da, "Engelli arkadaşımız güzel havalarda dışarı çıkmak istediğinde telefonla bize ulaşır. Ben de gelir eşinin de yardımıyla dışarı çıkartır, engelli arabasına bindirir, sokaklarda dolaştırırız. İhtiyaçlarını gidermek için uğraşırız" diye konuştu.


#Yusuf Akpınar
#Salih Topak
#Kızılören
#Afyonkarahisar
7 yıl önce