|

300 araçlık konvoyla uğurladılar

Iğdırlılar, İçişleri Bakanlığı'nın son kararnamesi ile 'Polis Başmüfettişliğine' atanan Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal'ı, yaklaşık 300 araçlık konvoyla uğurladı.

Yeni Şafak
11:36 - 30/10/2016 Pazar
Güncelleme: 08:42 - 30/10/2016 Pazar
DHA

Göreve başladığı ilk günden itibaren halkın sevgisini kazanan Yüksel Babal'ı Iğdırlılar protokol ile birlikte havalimanına kadar korna çalarak uzun bir konvoy eşliğinde götürdü. Havalimanında kendisini uğurlamaya gelenlerle tokalaşıp helallik isteyen Müdür Babal duygulu anlar yaşadı.



3 yıl görev yaptığı Iğdır'dan huzurlu ve mutlu ayrıldığını belirten Babal, "Iğdır'da Türkiye'nin onuncu güvenilir ili yapmaktan dolayı gururluyum. Burada kimseyi ayırmadım, bütün insanlara eşit davrandım, insan haklarına saygılı oldum. Her yaptığım işlemde hukukun üstünlüğüne inandım. Bu yüzden burada her kesimden insan beni uğurlamaya geldi. Bugün buraya gelen, olumsuz hava şartları başta olmak üzere çeşitli sebeplerden ötürü gelemeyen herkese teşekkür ediyorum. Iğdırlılar'dan ricam; Her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olsunlar. Burası çok huzurlu bir yer, bu huzuru asla bozdurmayın. Birlik ve beraberliği bozacaklara karşı dik durun. Son olarak şunu söylemeliyim ki; Iğdır'dan ayrılıyorum fakat Iğdırlılardan ayrılmıyorum. Iğdır'ın her zaman benim için özel bir yeri olacak" dedi.



"15 Temmuz'da önemli roller üstlendi"


Uğurlama töreninde katılan Vali Ahmet Turgay Alpman da, Yüksel Babal'ın 3 yıl boyunca Iğdır'da emniyetin ve asayişin sağlanmasında çok güzel çalışmalar yaptığını belirterek şöyle konuştu:



"Bugün buraya Iğdırlılar'ın akın akın gelmesi, müdürümüzü ne kadar sevdiklerinin bir göstergesidir. Burada başarılı hizmetlerde bulunan Yüksel Babal ile müdürlüğün ötesinde bir kardeşlik bağımız vardı. Biliyorsunuz 15 Temmuz sürecinde henüz yeni bir Vali idim. Sayın müdürümüz o süreçte Iğdır'da asayişin sağlanmasında çok önemli hamlelerde bulunmamızda kritik önem arz eden roller üstlenmiştir. Bütün Iğdırlı'ların demokrasi nöbetlerine katılmalarında Yüksel Müdür büyük katkı sağlamıştır. Bundan sonraki mesleki kariyerinde ve hayatında kendisine başarılar diliyorum."



Yüksel Babal, uçağın merdivenlerinde kalabalığa el sallayarak, "Hakkınız helal edin" dedi. Hep bir ağızdan "Helal olsun" diye bağıran vatandaşlardan bazıları gözyaşlarını tutamadı.



#Iğdır
#Yüksel Babal
7 yıl önce