|

31 daireye yeni başkan

FETÖ’cü darbe girişiminin ardından çok sayıda ihraç ve açığa almaların yaşandığı emniyetin tepe kadrosunda önemli değişikliğe gidildi. KOM, Asayiş, İstihbarat, Personel, Siber Suçlarla Mücadele gibi kritik dairelerin de aralarında bulunduğu 31 dairenin başkanı değişti. Kararnameyle, 29 daire başkanı ise kızak görev olan müfettişliğe kaydırıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/10/2016 vendredi
Güncelleme: 21:18 - 27/10/2016 jeudi
Yeni Şafak

Emniyet Müdürlüğü'nde, uzun süredir konuşulan ve önemli değişikliklerin olacağı belirtilen kararname önceki gün yayımlandı. 61 ilin emniyet müdürünün değiştiği kararnameyle daire başkanlıklarına da dikkat çekici atamalar yapıldı. Bunlardan birisi Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı oldu. Türkiye genelinde yürütülen FETÖ soruşturmalarını koordine eden ve önemli dosyaların hazırlandığı KOM'un başındaki Orhan Özdemir, Polis Başmüfettişi görevine getirildi. Özdemir'den boşalan koltuğa ise Hakkari Emniyet Müdürü Resul Holoğlu getirildi.



PERSONELDEN BAŞMÜFETTİŞLİĞE


FETÖ'nün emniyet ve yargı eliyle darbe girişiminde bulundupu 17-25 Aralık'tan sonra kritik hale gelen Personel Daire Başkanlığı'nın tepesindeki isim de Polis Başmüfettişliğine kaydırıldı. 17-25 Aralık darbe girişimin ardından kritik görevlere getirilen isimlerin de FETÖ'cü olduğu ortaya çıktı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 7 bin 600 civarı polisin ihraç edilmiş ve 12 bin 801 polisin açığa alınmıştı. Kararnameyle Personel Daire Başkanlığına Artvin Emniyet Müdürü Ahmet Şengün getirildi.



KARDEŞİ FETÖ'CÜYDÜ


15 Temmuz kalkışması sırasında cuntacılarla birlikte olan, polislere silah vermediği ve “direnmeyin” dediği iddiasıyla tutuklanan Kriminal Daire Başkanı Kemal Pelit de kararnamede yer aldı. Pelit, Polis Başmüfettişliği görevine getirilirken, yerine Eskişehir Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Tatlı atandı. HSYK tarafından FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle hakim olan kardeşi meslekten ihraç edilen Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Hacı Yusuf Karababa da görevden alındı. Karababa'nın yerine ise 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından KOM Daire'nin yürüttüğü FETÖ operasyonlarında aktif rol alan Sabit Akın Zaimoğlu getirildi. Ayrıca yurtdışına kaçan suçluların yakalanmasında, iade edilmesinde önemli bir görevi bulunan İnterpol Daire Başkanlığı'na Lütfi Çiçek atandı. 2011'den beri bu görevi yürüten Rafet Ufuk Önder ise Polis Başmüfettişliği'ne kaydırıldı.



İSTİHBARATIN BAŞINA YENİ İSİM


29 daire başkanının daha pasif görevlere getirildiği kararnamede, dikkat çekici bir atama da İstihbarat Daire Başkanlığı'nda oldu. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstihbarat zaafı olduğu açık. Doğru istihbarat olsaydı önüne geçilebilirdi” ifadelerini kullanması üzerine gözlerin çevrildiği dairenin başındaki Engin Dinç'in de yeri değişti. Hrant Dink davasında da ismi geçen Engin Dinç, Eskişehir Emniyet Müdürü olurken, yerine Polis Başmüfettişi Akın Karatay getirildi.



MERKEZE ÇEKİLDİ


Kararnameyle ayrıca Sivas Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Turan Aksoy'dan boşalan koltuğa ise Polis Başmüfettişi Selami Türker getirildi. Öte yandan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında FETÖ'cü hainler tarafından vurularak ağır yaralanan TEM Daire Başkanı Turgut Aslan'ın yerine de vekaleten Başmüfettiş Hasan Yiğit atandı. Teftiş Kurulu Başkanı Necmettin Emre'nin Merkez Emniyet Müdürü olarak atandığı kararnameyle ayrıca Asayiş, Strateji, Koruma, Haberleşme, Özel Güvenlik, Hudut Kapıları ve Dış İlişkiler gibi önemli dairelerin başkanları da değiştirildi.


#KOM
#FETÖ
il y a 7 ans