|

35 saatlik istikşafi mesaisi

Hükümet kurma sürecinde, AK Parti ile CHP arasında gerçekleştirilen istikşafi görüşmeler, 5 ayrı oturumda yaklaşık 35 saat sürdü. Zaman zaman farklı isimlerin de dahil olduğu toplantıların biri TBMM’de, diğerleri ise Ankara Palas Devlet Konukevi’nde yapıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 5/08/2015 Çarşamba
Güncelleme: 01:43 - 5/08/2015 Çarşamba
AA

AK Parti adına Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP adına Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç'un koordinesinde gerçekleşen AK Parti ve CHP heyetleri, toplam beş kez bir araya geldi.



Görüşmelerin biri TBMM'de, diğer dördü ise Ankara Palas Devlet Konukevi'nde gerçekleşti. Görüşmeler 24, 28, 30 Temmuz ile 1 ve 3 Ağustos'ta yapıldı. Ankara Palas Devlet Konukevi'nde 24 Temmuz'da yapılan ilk görüşmeye, AK Parti'yi temsilen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile milletvekilleri Taha Özhan ve Osman Can katıldı.



ADRES ANKARA PALAS


CHP heyetinde ise Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke, Faik Öztrak, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek yer aldı. Heyetler ikinci ve üçüncü görüşmeleri de yine Ankara Palas Devlet Konukevi'nde gerçekleştirdi. Görüşmelerin üçüncüsüne AK Parti'den 6, CHP'den ise 5 kişi katıldı.



EN KISA GÖRÜŞME MECLİS'TE

Dördüncü ve en kısa görüşme ise 1 Ağustos'ta TBMM'nin Mermerli Salonu'nda yapıldı. Bu görüşme 3 saat sürdü. Toplamda yaklaşık 35 saat süren istikşafi görüşmelerde, birçok konu ele alındı. İki parti arasında yapılan istikşafi görüşmelerde, zaman zaman değişik isimler yer aldı.


#Hükümet kurma süreci
#istikşafi görüşmeler
#Mermerli Salonu
#koalisyon
9 yıl önce