|

37 bin kişiye giriş yasağı

İçişleri Bakanı Ala, "Bugüne kadar 125 farklı ülkeden yaklaşık 37 bin kişiye Türkiye'ye giriş yasağı konmuştur. 93 farklı ülkeden yaklaşık 3 bin kişi de sınır dışı edilmiştir" dedi

Yeni Şafak
23:14 - 5/02/2016 Cuma
Güncelleme: 21:16 - 5/02/2016 Cuma
AA

Ala ile Fransız mevkidaşı Bernard Cazeneuve, İçişleri Bakanlığında yaptıkları heyetler arası görüşmenin ardından basın toplantısı düzenlendi.



İçişleri Bakanı Ala, misafiri ile detaylı, doyurucu, etkili sonuç almaya yönelik bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.



Bakan Ala, görüşmede terör, yabancı terörist savaşçılar, düzensiz göç ve organize suçlarla mücadele konularının ele alındığını kaydederek, "Son yıllarda iki ülke arasında çok etkin bir biçimde yürütülen işbirliği tekrar dikkate alınarak, bundan sonra da yapılabilecekler üzerinde mutabakatlara varıldı" ifadesini kullandı.



Fransa ile Türkiye arasında çok ciddi tarihsel bağlar ve işbirliği bulunduğunu belirten Ala, şunları söyledi:



"Gerek ülkemizde, gerekse Fransa'da başka ülkelerde meydana gelen terörist saldırılar göstermiştir ki terörün dini, milliyeti, ideolojisi yoktur. Her ülke de ayrım yapılmaksızın tüm terör örgütleriyle mücadelede hemfikirdir. Türkiye olarak DAEŞ'le DHKP-C ile diğer taraftan PKK terör örgütleriyle ciddi mücadele içerisindeyiz. PKK terör örgütü, ülkemizin Güneydoğu Anadolu bölgesinde bazı ilçelerimizde, okulları, camileri yakmakta, sivil vatandaşlara saldırmakta, hastanelere roket atmakta ve ambulansları vurmaktadır. Kürt-Türk bütün vatandaşlarımıza terörist saldırı düzenlemektedir ve halkımızı topyekün hedef almaktadır. Devletimiz ülkemizin her köşesinde kamu düzenini sağlamak, hiçbir ayırım gözetmeksizin tüm vatandaşlarımızın güvenliği için gerekli önlemleri almak kararlılığındadır."



"3 MİLYONDAN FAZLA GÖÇMENDEN BAHSEDİYORUZ"

Düzensiz göçle mücadelede de çok etkili bir işbirliği içerisinde olduklarını belirten Bakan Ala, "Suriye'deki olaylar dolayısıyla Türkiye'ye düzensiz göçmen akını da devam etmektedir. Bugüne kadar Suriye krizi nedeniyle ülkemizde misafir ettiğimiz kişi sayısı 2,7 milyonu aşmıştır ve bunlar arasında Araplar, Türkmenler, Kürtler, Hristiyanlar, Ezidiler vardır. Diğer ülkelerden ülkemize gelenlerle beraber 3 milyondan fazla göçmenden bahsediyoruz. Bu sorunlarla mücadele için bugüne kadar Türkiye yaklaşık 9 milyar dolar harcama yapmıştır. Maalesef uluslararası kuruluşlardan ve diğer ülkelerden bu konuya gerekli duyarlılık ve yardım gösterilmemiştir. Son dönemlerde Avrupa Birliğinin yapmış olduğu açıklamalara ve gösterdiği ilgiye teşekkür ediyoruz" diye konuştu.




#İçişleri Bakanı Ala
#Bernard Cazeneuve
#sınır dışı
8 yıl önce