|

3'ü bir arada

Büyükada soruşturması 17-25 Aralık’a bağlandı. 17-25 Aralık kumpasında ABD'ye belge servis eden Metin Topuz, darbecilikle suçlanan Osman Kavala ile Büyükada toplantılarına katıldığı belirlenen Şaban Kardaş'ın dosyaları birleştirildi. ORSAM Başkanı Kardaş’ın bu kapsamda gözaltına alındığı öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/10/2017 Cuma
Güncelleme: 08:11 - 27/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
17-25 Aralık kumpasında ABD’ye belge servis eden Metin Topuz, darbecilikle suçlanan Osman Kavala ile Büyükada toplantılarına katıldığı belirlenen Şaban Kardaş’ın dosyaları birleştirildi.
17-25 Aralık kumpasında ABD’ye belge servis eden Metin Topuz, darbecilikle suçlanan Osman Kavala ile Büyükada toplantılarına katıldığı belirlenen Şaban Kardaş’ın dosyaları birleştirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 17/25 Aralık girişimi için kimlerin talimat verdiğine ilişkin soruşturmaya, Gezi ve 15 Temmuz darbe girişimlerinin yanı sıra, 15 Temmuz 2016 tarihinde iki gün boyunca Büyükada’da yapılan toplantıyla ilgili yürütülen soruşturmayı da dahil etti. 17-25 Aralık kumpasında ABD'ye belge servis eden Metin Topuz, darbecilikle suçlanan Osman Kavala ile Büyükada toplantılarına katıldığı belirlenen Şaban Kardaş'ın dosyaları birleştirildi.

TOPUZ VE KAVALA DA ŞÜPHELİ

Savcılık bu toplantıyla ilgili geçtiğimiz sene soruşturma başlattı. Toplantıya katılan isimlerden bir tanesi de geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) Başkanı Doç. Dr. Şaban Kardaş oldu. FETÖ’ye bağlı Zaman Gazetesinde yazıları çıkan, Kara Harp Okulu’nda dersler veren Kardaş hakkında, bu soruşturmada şüpheli olması ve iki soruşturmanın birleştirilmesi nedeniyle gözaltı kararı verildiği öğrenildi. Kardaş’ın da tıpkı ‘Kızıl Soros’ olarak bilinen sözde iş adamı Osman Kavala ve tutuklanan ABD İstanbul Başkonsolosluğu irtibat görevlisi ajan Metin Topuz’la ilgili yürütülen soruşturmada şüpheli olduğu ortaya çıktı.

GİDERKEN ÇAN BIRAKMIŞTI

Büyükada’daki söz konusu otel 1919’daki işgal günlerinde İngiliz Ordu Karargâhı olarak kullanılmasıyla biliniyor. Aralarında eski CIA ajanı Henri Barkey’in de bulunduğu çoğu yabancı uyruklu 17 kişinin Büyükada’daki bir otelde toplantı yaptığı belirlenmişti. Eski CIA ajanı Henri Barkey’in, grupla birlikte otelden çıktığı 17 Temmuz 2016’da otel görevlilerine üzerinde ‘Pensilvanya’ yazan bir çan bıraktığı ortaya çıkmıştı.

Toplantıya katılan isimlerden biri olan Avrupa Birliği Dış İlişkiler Konseyi’nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika Programı’nda görevli Ellie Geranmayeh ise darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘sokağa çıkın’ çağrısı üzerine, 00.33’te Twitter’dan “Erdoğan, Facetime’dan CNN Türk’e bağlanıp halkın sokağa çıkmasını istedi. Bu sırada kendisi güvenlik için komşu bir ülkeye gidiyor” şeklinde paylaşımlarda bulunmuştu.

#FETÖ
#Osamn Kavala
#Şaban Kardaş
#MEtin Topuz
6 yıl önce