|

4 bin nüfuslu mahallede cami yok

Aydın'ın Germencik ilçesinde 4 bin nüfuslu mahallenin sakinleri, cami bulunmaması nedeniyle bir hayırseverin dükkanında teravih namazı kılıyor. Mahalle sakinler, Aydın Valiliği tarafından mahallede cami yapılması için arsa temin edildiği fakat çeşitli nedenlerden dolayı bir türlü inşaatına başlanamadığını söyledi.

Yeni Şafak
11:45 - 20/06/2016 Pazartesi
Güncelleme: 08:49 - 20/06/2016 Pazartesi
IHA
Mahalle sakinleri Ramazan ayında teravih namazını kılmak için camiye değil bir dükkana gidiyor.
Mahalle sakinleri Ramazan ayında teravih namazını kılmak için camiye değil bir dükkana gidiyor.

Aydın'ın Germencik ilçesinin 4 bin nüfuslu Park Mahallesi'nde bir tane bile caminin olmaması, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu Ramazan ayında da vatandaşları mağdur etti. Aydın Valiliği mahallede cami yapılması için arsa temin edildi ancak çeşitli nedenlerle caminin temeli bir türlü atılamadı. Özlemlerini çektikleri camiye kavuşamayan vatandaşlar, Ramazan ayında ibadetini yerine getirmek için bir hayırseverin verdiği dükkanda namaz kılıyor.



Apartman altındaki dükkanda ibadet ediyorlar


Emekli imam Cami Yaptırma Dernek Başkanı Halil Gencay, yaptığı açıklamada; “Park Mahallesinde yaşayan 4 bin nüfusun faydalanacağı bir cami yapılması için çalışmalara başladık. Mevcut yerlerde çeşitli sorunlar çıkınca, Sayın Valimize konuyu anlattık. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün bin 500 metrekarelik arsası cami yeri için hibe edildi. Ancak çeşitli nedenlerden dolayı bir türlü caminin temelini atamadık. Mahalleye en yakın cami 2 kilometre uzaklıkta. Mübarek Ramazan ayında ibadetini yapmak isteyen vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu yaşlı olduğu için kimse uzaktaki camiye gidemiyor. Cami özlemi çeken Park Mahallesi sakinlerinin ibadetlerini cemaatle yapabilmesi için hayırsever bir vatandaşımız apartmanın altındaki dükkanını bize verdi. Müftülüğün gönderdiği imamla da teravih namazımızı kılıyoruz" dedi.



Emekli imam Halil Gencay, cami olmayan bölgede ezan sesinin duyulması için İlçe Müftülüğü'nün onayıyla kendi evinin çatısına hoparlör sistemi kurduğunu ifade etti. Gencey, Park Mahallesi'ne cami kazandırmak için yetkililerden yardım beklediklerini sözlerine ekledi.

#Aydın
#Germencik
#Park Mahallesi
#Aydın Valiliği
8 yıl önce