|

4 ilde eğitime kar engeli

Etkili olan kar yağışı nedeniyle Konya, Nevşehir, Uşak ve Edirne'de okullar yarın tatil edildi.

Yeni Şafak
23:26 - 12/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 23:56 - 12/01/2017 Perşembe
AA
Yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.
Yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Konya'nın Beyşehir, Derebucak, Doğanhisar, Hüyük, Seydişehir, Ahırlı ve Bozkır ilçelerinde yarın eğitim yapılamayacak.



Beyşehir, Derebucak, Doğanhisar, Hüyük, Seydişehir, Ahırlı ve Bozkır ilçelerinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime bir gün ara verildi.



Ayrıca hamileler ve engelli personel de idari izinli sayılacak.



Nevşehir


Nevşehir'de, il merkezi ile merkeze bağlı belde ve köylerdeki okullarda kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.



Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentte etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın, il merkezi ile merkeze bağlı belde ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okulların bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi.



Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacakları kaydedildi.



Uşak


Uşak'ta, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.



Uşak Valiliğinden yapılan açıklamada, sabah saatlerinde başlayan ve il genelinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitimin bugün öğleden sonra ve yarın yapılamayacağı bildirildi.



Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de bugün idari izinli sayılacağı belirtildi.



Öte yandan kar yağışı nedeniyle kent içi trafikte zaman zaman aksamalar yaşanıyor.



Uşak Belediyesi ekipleri kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.



Edirne


Edirne Valiliği, kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle okullarda eğitime bir gün daha ara verildiğini, kamuda çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağını açıkladı.



Edirne Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde yaşanmakta olan elverişsiz hava şartları, bu duruma bağlı kötü yol koşulları ve buzlanma nedeniyle merkez ve ilçelerde resmi-özel ilköğretim ve orta öğretim okulları ve kurumlarında Valilik kararı ile 13 Ocak 2017 Cuma günü eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelde 13 Ocak 2017 Cuma günü idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna duyurulur" denildi.





#Okul
#Kar Yağışı
#Tatil
7 yıl önce