|

4 ilde kar bekleniyor

Yurdun genelinde yağışlı hava beklenmiyor. Ancak soğuk hava etkisini sürdürecek. Artvin, Ardahan, Gümüşhane ve Bayburt'ta kar yağışı görülecek. Öte yandan, Ardahan'da hava sıcaklığı gündüz sıfırın altında 12 derece.

Yeni Şafak
09:05 - 9/12/2016 Cuma
Güncelleme: 09:13 - 9/12/2016 Cuma
IHA

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimlerinin parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Ordu, Gümüşhane ve Ardahan çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz'in kıyıları ve Ordu çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurt genelinde 2 ila 6 derece arasında artması bekleniyor.


Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:


Ankara: Parçalı ve az bulutlu 6


İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 11


İzmir: Az bulutlu ve açık 12


Adana: Az bulutlu ve açık 16


Antalya: Az bulutlu ve açık 18


Samsun: Parçalı zamanla çok bulutlu 11


Trabzon: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kıyı kesimleri yağmur ve sağanak, iç kesimleri kar yağışlı 9


Erzurum: Parçalı bulutlu -4


Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 8.





5 ile don uyarısı


Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman'da buzlanma ve don uyarısı yapıldı.



Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yarın sabah saatlerine kadar Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman'da havanın parçalı ve az bulutlu geçeceğinin tahmin edildiği belirtildi.



Sıcaklıklarda 2 ile 5 derecelik artış beklendiği aktarılan açıklamada, rüzgarların kuzeyli yönlerden hafif kuvvette, yer yer orta kuvvette eseceğinin tahmin edildiği kaydedildi.



Açıklamada, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayıyla yer yer sis ve pus görülebileceğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.



#Meteoroloji
#Hava Durumu
#Kar Yağışı
7 yıl önce