|

4 koldan darbe

FETÖ’ye yönelik tüm yurtta devam eden operasyonlarda dün yine örgüte ağır darbe vuruldu. Ankara’da kapatılan özel okul ve dershanelerde çalışan 79 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Örgütün “hakim ve savcı çalışma evleri”nde kalan 9 kişi yakalandı. ByLock kullanıcısı çok sayısı şüpheli ile örgütün finansörleri gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:42 - 14/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Aksaray’da, FETÖ’ye yönelik
operasyonda 8 zanlı gözaltına alındı.
Aksaray’da, FETÖ’ye yönelik operasyonda 8 zanlı gözaltına alındı.

FETÖ’ye yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. FETÖ’cülere yönelik dün yine birçok ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’ye yönelik soruşturması kapsamında kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan özel okul ve dershanelerde çalışan 79 kişi hakkında gözaltı kararı aldı. FETÖ mensuplarının haberleşme programı ByLock’u kullandığı belirlenen şüphelilerden 79’u hakkında gözaltı kararı verildi. Emniyet güçlerinin şüphelilerden 30’unu yakaladı.

BYLOCK’ÇULAR YAKALANDI

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’nün “hakim ve savcı çalışma evleri”ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarında avukat ve hakimlikten ihraç edilenlerin de bulunduğu 9 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, Ankara’da FETÖ’nün “hakim ve savcı çalışma evleri”nde kaldıklarını kabul etti. Kayseri’de ByLock kullandıkları belirlenen 24 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 16’sı yakalandı. Aksaray’da 8 kişi, Kırşehir’de 4 kişi ByLock kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Kırşehir’de gözaltına alınanlar arasında meslekten ihraç edilen eski Kırşehir Emniyet Müdürlüğü şube müdürü Y.S. de bulunuyor.

ADLİYE YAPILANMASI ÇÖKTÜ

Afyonkarahisar’daki soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladıkları ileri sürülen 25 şüpheli yakalandı. Sakarya’da örgütün adliye yapılanmasına yönelik operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan 17 kişiden 15’i gözaltına alındı.


Bürokratın ailesi sınırda yakalandı

İzmir’in Çeşme ilçesinde düzenlenen yasa dışı geçiş operasyonunda, FETÖ soruşturması kapsamında aranan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) eski başkan yardımcısı Ozan Cangürel’in eşi ve iki çocuğuyla 3 FETÖ şüphelisinin de bulunduğu 14 kişi, Yunanistan’a geçme hazırlığındayken yakalandı. Çeşme İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ildır Mahallesi’nden bir sürat teknesiyle yasa dışı geçiş yapılacağı yönündeki istihbarat üzerine bölgeye operasyon düzenledi. Yunanistan’ın Sakız Adası’na geçmek üzere hazırlık yapan ve aralarında kadın ve çocukların da olduğu 14 kişi yakalandı. Yapılan kimlik sorgusunda bu kişiler arasında FETÖ yöneticisi olmak suçundan aranan BDDK’nın eski başkan yardımcısı Ozan Cangürel’in eşi ve iki çocuğunun da olduğu belirlendi.

#FETÖ
#Darbe
#15 Temmuz
#ByLock
7 yıl önce