|

4 yalan 4 gerçek

BM Genel Kurulu’nda Türkiye’nin Afrin’e operasyonunun gündeme getirileceğini umut eden PKK, “siviller hedef alınıyor” iddiasıyla sosyal medyada görüntü servis edilmesi talimatı verdi. Servis edilen 4 fotoğrafın daha “gerçeği” bulundu.

Yeni Şafak ve
08:00 - 23/01/2018 Salı
Güncelleme: 10:20 - 23/01/2018 Salı
Yeni Şafak
Afrin’de çekildiği iddia edilen 4 fotoğrafın arkasındaki gerçek ortaya çıktı.
Afrin’de çekildiği iddia edilen 4 fotoğrafın arkasındaki gerçek ortaya çıktı.

Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin sosyal medyada başlatılan karalama kampanyası devam ediyor. İstihbarat yetkilileri, kara propagandaya ilişkin telsiz konuşmalarını tespit etti. PKK’nın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantısında Türkiye’nin Afrin’e müdahalesinin gündeme getirileceğini umut ederek “siviller hedef alınıyor” iddiasıyla görüntü servis edilmesi talimatı verdiği ortaya çıktı.



Afrin’de çekildiği iddia edilen 4 fotoğrafın arkasındaki gerçek ortaya kondu. Önceki gün de 3 fotoğraf yalanlanmıştı.

MESELE TÜRKİYE OLUNCA YALANDA SINIR TANIMIYORLAR

Twitter’da “TSK’ye ait tankların yakıldığı” iddiasıyla paylaşılan 2 tank fotoğrafında, yanmakta olan tanka ait görselin, gerçekte 31 Aralık 2016’da Yemen’de çekildiği tespit edildi. Aynı iddiayla kül olmuş bir tankın yer aldığı diğer görselin ise gerçekte 10 Aralık 2017 tarihli “ABD, Rusya ve Çin’le olası bir savaşta gücünü kaybedebilir” başlıklı bir haberde kullanıldığı belirlendi.


GEÇEN AYKİ ZEHİRLENME FOTOĞRAFINI SERVİS ETTİLER

Facebook’ta “YPG’nin TSK askerlerini yaraladığı” iddiasıyla paylaşılan sedyedeki asker görüntüsünün 22 Aralık 2017’de Manisa’da gıdadan zehirlenen bir askere ait olduğu ortaya çıktı.



Twitter’da “Afrin’de esir alınan Türk askerleri” iddiasıyla paylaşılan fotoğrafın da 23 Şubat 2015’te “Suriyeli muhalifler Hizbullah timini ele geçirdi” başlıklı haberin görselinden alındığı tespit edildi.

#TSK
#Afrin
#PKK
6 yıl önce