|

47 direği devirdi

Tayland'da kontrolden çıkan 22 tekerlekli bir TIR, elektrik direğine çarptı. Çarpma sonucu toplam 47 elektrik direği domino taşları gibi peş peşe devrildi. İnanılmaz kazada 37 araç harsar görürken, sadece bir kişi yaralandı, uzun araç kuyrukları oluştu

Yeni Şafak
04:00 - 3/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 00:24 - 3/08/2015 Pazartesi
Diğer

Tayland'ın Samut Prakan şehrinde inanılmaz bir kaza yaşandı. 22 tekerlekli bir nakliye aracı elektrik direğine çarptı, zincirleme reaksiyonla toplam 47 elektrik direği devrildi. Olayda yoldan geçen 37 araç zarar gördü.


DOMİNO TAŞLARI GİBİ

Kaza, Theparak Caddesi'nin 17-19 kilometreleri arasında dün meydana geldi. 48 yaşındaki Suthep Iam-samarng idaresindeki 22 tekerlekli uzun nakliye aracı, dönüşte en sol şeride almak isterken aracın arka kasası bir elektrik direğine çarptı ve devrildi. Elektrik direğinin hızlıca devrilmesi sonucu diğer elektrik direkleri zincirleme reaksiyon halinde domino taşları gibi peş peşe devrildi. Toplam 47 elektrik direğinin yola devrildiği kazada, bu sırada yoldan geçen 37 araç da nasibini aldı. Kazada şans eseri olayda sadece bir kişi hafif şekilde yaralandı. Bölgede trafik kilitlendi ve 10 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluştu.


SÜRÜCÜ YARGILANACAK

Bu arada kazayla ilgili bilgi veren yetkililer, bölgede elektriğin güvenlik amaçlı kesildiğini ve bu geceden itibaren tüm direklerin yerine tekrar dikilip elektriğin sağlanacağını söyledi. Yetkililer, kazaya neden olan sürücü Iam-samarng'ın, dikkatsiz ve tehlikeli araç kullanımı ile kamu malına zarar vermek suçlarından yargılanacağını belirtti.


#Tayland
#Samut Prakan
#kaza
9 yıl önce