|

48 FETÖ’cü gözaltında

FETÖ’ye yönelik Erzurum, Kırşehir ve Ağrı’da düzenlenen operasyonlarda 48 kişi "örgüte üyelik" iddiasıyla gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
03:00 - 4/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:52 - 4/05/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik 3 ayrı ilde yapılan operasyonda 48 kişi gözaltına alındı. Erzurum merkezli 17 ilde yapılan operasyonda 33 kişi gözaltına alındı. Erzurum Başsavcılığı, FETÖ/PDY yapılanmasına ait olup bu yapıya finans sağladığı değerlendirilen 4 şirket ile bu şirketlere bağlı 26 yurdun yetkililerine yönelik soruşturma yürütüldüğü belirtildi.



HİMMET TOPLADILAR


Kırşehir Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında da, daha önce kayyum atanan 3 şirketin ortakları, çalışanları ve şirketlere finans sağladıkları belirtilen kişiler ile FETÖ'nün il yapılanmasına yönelik operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında aralarında örgütün ildeki yöneticilerinin de bulunduğu belirtilen 10 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler, “Örgüte üye olma, himmet adı altında para toplama, aktarma” ile suçlanıyor.



AĞRI'DA 11 KİŞİ ARANIYOR


Ağrı'daki operasyonda da 5 kişi gözaltına alındı. Sosyal Destek Programı projelerinde usulsüzlük yaptıkları tespit edilen 11 kişi de aranıyor. Sakarya'nın Serdivan ilçesinde FETÖ/PDY'ye yakınlığıyla bilinen özel bir kız öğrenci yurdu kapatıldı. Eskişehir'de de, bünyesinde çok sayıda okul ve yurt bulunan 3 şirkete kayyum atandı.


#FETÖ
#Paralel yapı
#Erzurum
8 yıl önce