|

5 canlı bomba yakalandı

Suriye’den eylem için Türkiye’ye geçen 5 canlı bomba Hatay’da yakalandı. Teröristlerden 2’sinin vücutlarına patlamaya hazır intihar kemeri sardığı tespit edildi. Hatay Valiliği 2’si Türk, 3’ü Suriyeli canlı bombaların MİT ve polisin ortak operasyonuyla kent merkezine ulaşamadan yakalandıklarını açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/06/2017 Pazar
Güncelleme: 03:22 - 25/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
Bayramı kana bulayacaklardı
Bayramı kana bulayacaklardı

Yurt içinde emniyet güçlerinin teröre karşı verdiği başarılı mücadale, teröristleri başka yollardan eylem yapmaya yöneltti. Bu amaçla Suriye’den Türkiye’ye giren 5 ‘canlı bomba’ etkisiz hale getirildi. MİT ve polisin ortak operasyonu olası bir faciayı önledi. Ramazan Bayramı’nı kana bulamayı hedefleyen 5 terörist, önceki gün yapılan başarılı bir operasyonla yakalandı. Hatay’da “canlı bomba” eylemi hazırlığındaki 2’si Türk, 3’ü Suriyeli 5 teröristin yakalandı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Suriye’den Türkiye’ye canlı bomba eylemi yapmak üzere gönderilen 5 eylemcinin, önceki gün Hatay MİT Daire Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü birimlerince gerçekleştirilen müşterek operasyonla kent merkezine ulaşmadan yakalandıkları belirtildi.

PATLAMAYA HAZIR

Teröristlerden ikisinin vücutlarına sarılı ve patlamaya hazır haldeki intihar kemerlerinin herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadan ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, “Teröristlerle ele geçirilen canlı bomba yeleklerinde yapılan ilk incelemede patlayıcıların ‘parça tesirli el bomba fünyeli’ olduğu anlaşılmıştır” ifadelerine yer verildi. Açıklamada, 3’ü Suriyeli, 2’si Türk uyruklu 5 teröristin gözaltına alındığı, olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın sürdürüldüğü vurgulandı.

7 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Siirt ve Hakkari’de devam eden operasyonlarda da, 7 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Önceki gün Siirt Pervari’deki operasyonda, güvenlik güçleri ile çatışan bölücü terör örgütü mensuplarından 5'i etkisiz hale getirildi. Hakkari Çukurca’da da saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen teröristlere yönelik topçu atışlarında, 2 terörist etkisiz hale getirildi. Öte yandan Van’ın Erciş ilçesinde terör örgütü mensuplarınca bombalı eylemde kullanılacağı tespit edilen bir araç, güvenlik güçleri tarafından yerinde imha edildi.

#Suriye
#Hatay
#Canlı bomba
7 yıl önce